ELS DETALLS

Una victòria amb el cor

El Llista derrota el Vic, un rival directe en la lluita per la salvació, al qual ara distancia a 9 punts || L’equip d’Albert Folguera va remuntar en tres minuts un 0-2 que l’havia posat contra les cordes

Oriol Vives pugna amb un jugador del Vic.

Oriol Vives pugna amb un jugador del Vic.CARLES MIRANDA

Albert Folguera es va mostrar molt satisfet per una victòria tan important, encara que va admetre que temia que l’equip s’enfonsés amb el 0-2. “Aquesta victòria ha de servir-nos per entrar en una zona tranquil·la”, va explicar l’entrenador del Llista. “Ens ha de donar la tranquil·litat que necessitem per afrontar partits en qualsevol pista amb opcions fins al final, com ja vam fer amb el Liceo o el Reus. Ens falta creure’ns que podem fer alguna cosa més, però necessitem tranquil·litat.”

Del partit va dir que “sempre hi ha pressió, però aquí n’hi havia una mica més perquè la victòria suposa deixar el Vic lluny, sumar tres punts més”, va valorar. Va afegir que “és normal que hàgim patit, perquè s’han avançat amb un gol que sabíem que solen fer, una badada en una falta ha suposat el 0-2, i llavors sí que he patit perquè ens hem posat nerviosos i he temut que l’equip es pogués descompondre, perquè hem volgut remuntar ràpid, han arribat les presses, però ho hem sabut reconduir”.

Folguera va felicitar l’equip pel treball i per la capacitat de reacció. “Després de l’1-2, que és un dels millors gols de la jornada, hi ha hagut tres o quatre minuts en els quals hem estat molt vius, hem remuntat amb el 3-2 i a partir d’aquí ho hem gestionat molt bé. Hem de continuar creixent i sent agressius com a la segona part”, va afegir.

També va parlar del Barcelos, rival dissabte. “És un equipàs però tinc ganes de donar-los un ensurt”, va concloure.

El Lleida Llista semblava tenir-ho tot perdut quan, a falta d’un quart d’hora per al final del partit, perdia per 0-2 davant del Vic, un rival directe en la lluita per la permanència. Però l’equip d’Albert Folguera va demostrar tenir un cor immens, que va ser capaç d’empènyer-lo cap a una victòria que li era imprescindible, remuntant el marcador advers en tres minuts (3-2) i sentenciant amb el 4-2 a falta d’escassament un minut.

El Llista va firmar ahir la sisena victòria de la temporada, la tercera consecutiva a l’Onze de Setembre, davant d’un Vic que ara distancia a 9 punts a la classificació i a què també guanya l’average, com ja va fer en l’últim partit del 2019 amb el Voltregà. El triomf allunya els lleidatans de la zona de perill i li aporta una tranquil·litat que li serà de gran ajuda en els pròxims compromisos.

El Llista sabia que una derrota ahir el deixava en una situació compromesa mentre que hauria donat vida a un rival directe que només ha guanyat tres partits en tota la Lliga. Aquesta pressió va ser un pes excessiu per als jugadors lleidatans, a qui el cap deia que havien de fer unes coses que no semblaven capaços de desenvolupar sobre la pista. A la primera part amb prou feines van poder crear ocasions de perill i cada bola dividida era per a un Vic que a poc a poc s’anava trobant més còmode. Carles Sánchez Litus va tenir la primera ocasió per a l’equip visitant en el minut 7, però Lluís Tomàs va firmar una de les seues providencials intervencions per evitar el gol.

No va poder evitar-lo en el minut 15, quan el francès Antoine Le Berre va marcar el 0-1 en una ràpida acció d’atac visitant. El partit es complicava per als lleidatans, que no trobaven el camí cap a la meta d’Ernest Burgaya. Tampoc el va acompanyar la sort, com quan Marc Palazón, a falta de set segons, va llançar un potent tret llunyà que es va estavellar al travesser. Amb 0-1 es va arribar al descans.

Si la fortuna havia estat esquiva al Llista a l’última acció de la primera part, també li va donar l’esquena tot just començar la segona. A penes s’havia jugat un minut quan Jasell Oller va llançar una falta des de lluny que va sorprendre els lleidatans. La bola es va colar per l’escaire per fer pujar el 0-2 al marcador.

Per a súmmum de mals, al minut següent els àrbitres van mostrar una targeta blava a Joan Cañellas. Per sort, Litus, autor del llançament, es va fer un embolic amb la bola en el seu intent de superar Lluís Tomàs i la va perdre. El Llista va aguantar els dos minuts en inferioritat.

Els lleidatans estaven més intensos, tot just perdien boles i recuperaven amb facilitat, però seguien sense encert. La pressió a la desesperada no els estava donant fruits. Fins que va arribar el minut 36. L’equip lleidatà va llançar una contra, Àlex Joseph va controlar la bola i la va passar a Oriol Vives, el pitxitxi dels lleidatans, que va marcar un golàs per posar l’1-2. Era el seu gol número 11 a la Lliga. El Llista tornava a estar en el partit i tenia 12 minuts al davant per aconseguir el que continuava sent difícil: remuntar. Però el Llista hi va posar tot el cor, va portar a col·lació el seu caràcter i en tres minuts es va posar davant. En el 38, en una bola enrere que Lluís Tomàs va convertir en una assistència, Àlex Josep va aconseguir l’empat (2-2). I un minut després, en el 39, Marc Palazón va firmar un altre golàs per establir el 3-2.

Faltaven deu minuts però el Llista els va gestionar bé. Els dos equips estaven amb 9 faltes, la qual cosa deixava el matx molt obert. Però el va tancar Andreu Tomàs al marcar el 4-2 en el 48 al transformar un llançament directe per la desena falta del Vic. Un triomf d’or per al Lleida Llista.