BÀSQUET EUROBÀSQUET

Espanya cau a casa

Els de Scariolo no van poder aconseguir el segon triomf || Llovet i Brizuela van acabar tocats i Yusta va abandonar el pavelló en ambulància

Sebas Sáiz va ser el millor jugador d’Espanya amb 15 punts, 12 rebots i un 20 de valoració.FEB

La selecció espanyola va encaixar la primera derrota a les finestres FIBA de classificació per a l’Eurobàsquet 2021, al caure contra la selecció de Polònia per un contundent 69-80. Als homes de Sergio Scariolo, i Joaquín Prado, els va sortir gairebé tot malament i no van poder davant d’un combinat polonès al qual es va veure molt més conjuntat contra una selecció espanyola que va perdre fins a 23 pilotes.

El matx va començar bé per als de Scariolo que, amb un Alocén molt motivat, van assolir un parcial de 9-2 en l’inici. Malgrat que el primer quart va acabar molt ajustat (19-15), el combinat nacional va continuar dominant el joc gràcies a un Díez liderant en la faceta anotadora i un Sebas Sáiz acaparant el rebot.

D’aquesta manera, Espanya tornava a obrir distàncies per col·locar el 28-19 en el marcador. Però a partir d’aquell moment els homes de Sergio Scariolo es van col·lapsar. Polònia es va posar en zona i va aprofitar els errors locals per donar la volta al marcador liderats pel jugador del Betis Slaughter (26 punts), per arribar al final de la primera part 33-36 després d’un parcial de 5-17 per als polonesos.

A la represa no va arribar la reacció espanyola i, de fet, no va canviar el panorama. Polònia continuava dominant amb Cel i Slaughter castigant en atac i una selecció espanyola saturada per les lesions, Llovet, Brizuela i Yusta –aquest últim va ser traslladat a l’hospital– la falta d’encert i l’acumulació de faltes d’homes importants que feien que, al final del tercer quart, el marcador fos de 53-64.

A l’últim quart, Scariolo va plantejar una zona jugant amb homes petits, però res no va poder fer per evitar la derrota (69-80).