PIRAGÜISME ESLÀLOM

Plata per a Vilarrubla a Austràlia

La lleidatana va pujar al podi en una prova puntuable per als Jocs || La resta de lleidatans, fora de les finals

Núria Vilarrubla, al podi de C1 al costat de Fox i Luknarova.

La lleidatana Núria Vilarrubla, que aspira a la plaça olímpica de canoa per als Jocs de Tòquio 2020, es va penjar ahir la medalla de plata a l’Austràlia Open, una prova disputada a Penrith i classificatòria per a la cita olímpica per als països d’Oceania. La urgellenca va completar la baixada final amb un temps de 107,79, a la qual va afegir una penalització de dos segons que la van situar segona, només superada per l’australiana i gran dominadora de la competició (també es va imposar en caiac), Jessica Fox, que va invertir-hi cinc segons menys. Va completar el podi l’eslovaca Emanuela Luknarova.

Vilarrubla va marcar el cinquè millor registre en les preliminars i el tercer en la semifinal, les dos mànigues dominades per Fox. La basca Klara Olazabal, que és la gran rival de la lleidatana per la plaça olímpica de canoa, va quedar fora de la lluita per les medalles al firmar el vint-i-sisè lloc a la semifinal d’ahir, mentre que Miren Lazkano va ser dinovena i l’andorrana Mònica Dòria, del Cadí Canoe Kayak, la vint-i-novena.

La resta de representants lleidatans van quedar fora de les finals. El que més a prop va estar d’entrar va ser el júnior Pau Etxaniz, que va firmar el dinovè lloc en K1, a poc més de 4 segons de la classificació, superant entre altres el segovià David Llorente, al qual fa uns dies van adjudicar oficialment la plaça de caiac per als Jocs de Tòquio. El palista del Cadí també va participar en C1, i va aconseguir el lloc 38.

També en K1 Jordi Cadena va acabar el 98, mentre que en dones, Laia Sorribes, del Nàutic Mig Segre de Ponts, va ser vint-i-setena i Carla Carrillo, del Cadí, trenta-novena. L’andorrana Mònica Dòria va aconseguir la catorzena posició, molt a prop de la final.