BÀSQUET LEB PLATA

El Pardinyes treu el corró

Supera el Morón per 26 punts de diferència al primer partit de la fase per la permanència a la categoria || Deixa el duel sentenciat al descans i arriba a tenir una màxima renda de 46

Wendell Davis intenta anotar davant l’oposició d’Adam Dieball, jugador del Morón.AMADO FORROLLA

L’Ilerdauto Nissan Pardinyes va obrir ahir la fase per la permanència amb un contundent triomf contra el Morón, al qual va superar per 26 punts de marge (91-65). El conjunt que dirigeix Gerard Encuentra va deixar el duel dat i beneït abans del descans i va arribar a dominar per 46 punts de diferència un rival que va reaccionar a la segona meitat.

Els lleidatans van marcar territori des de l’inici, amb molt encert des de la línia exterior i amb un rival que només sumava 2 punts quan havien transcorregut els cinc primers minuts (15-2). Ni un temps mort del tècnic visitant va frenar el corró local, que se’n va anar al 24-8 al final del primer quart. Dos triples amb la firma de Gasque i McCulloch van obrir el segon acte, en el qual les diferències van començar a ser notables. Nou temps del Morón amb el 32-10 de McCulloch i petita reacció sevillana davant del vendaval de joc del conjunt d’Encuentra. Urdiain i Pol Domingo es van unir a la festa anotadora contra un rival que no trobava la fórmula per frenar la sagnia. L’Ilerdauto va seguir castigant de totes les formes possibles la defensa visitant i va arribar al temps de descans amb 37 punts d’avantatge (56-19). El duel ja estava decantat a favor dels interessos d’un Pardinyes molt superior sobre el parquet.

L’equip de Gerard Encuentra va tocar sostre als dos minuts de la represa, quan Lobaco va establir els 46 punts de diferència (65-19). El Morón, tocat moralment, només podia anar a millor i va començar a retallar el dolorós marge que reflectia l’electrònic del Barris Nord. Els lleidatans es van quedar una mica encallats i els sevillans van firmar un parcial d’1-15 que va provocar un temps mort d’Encuentra, que no estava satisfet amb la relaxació dels jugadors. Gerard Rodríguez va agafar el comandament, però un triple de Marco va tancar un tercer quart en el qual el Morón havia reduït la diferència a 31 punts. La victòria no perillava, però la imatge ja no era la mateixa que la de la primera meitat.

El Pardinyes va mantenir el to a l’inici de l’últim quart, però el Morón no va tardar a baixar de la barrera dels 30 punts. La preocupació va ser relativa i Encuentra va decidir demanar temps amb el 78-54, encara que els visitants van arribar a situar-se 18 punts per sota. El temps va córrer a favor del Pardinyes, que va tornar a prémer l’accelerador i va liquidar el primer compromís d’aquesta fase amb una gran victòria. A l’acabar el duel, Gerard Encuentra va manifestar que “l’equip ha jugat un partit molt seriós, amb molta concentració. L’important era començar sumant i estem satisfet amb la imatge que hem donat. Tanmateix, no tenim gaire temps de celebracions, ja que dimecres ens toca un nou partit –contra Navarra a les 20.00– i tots seran molt complicats”.