Xafatolls i Lleida UA celebren les seues proves 'confinades'

Els esportistes participen des de casa en sis modalitats atlètiques

Mariona Armero, guanyadora del torneig del Lleida UA. A la dreta, una atleta del Xafatolls.

En temps de confinament, tota idea és bona per mantenir l’activitat física i per sortir de la rutina. És el que han fet aquest cap de setmana dos clubs d’atletisme lleidatans, el Lleida UA i l’AA Xafatolls, que han adaptat una competició de proves combinades a les circumstàncies actuals, per celebrar la primera competició de proves confinades.

Els participants, amb edats entre els 6 i els 17 anys en el cas del Lleida UA i de 6 a 44 en el del Xafatolls, es van sotmetre a sis disciplines atlètiques, amb les adaptacions necessàries per poder fer-ho a casa.

El torneig del club de Mollerussa va reunir 52 atletes i al del Segrià van participar-hi 25 més

Així hi havia una prova de velocitat, consistent a fer el màxim de suports de skipping en 10 segons –l’skipping consisteix a elevar els genolls per sobre de la cintura mantenint el maluc en una posició elevada–; un salt de llargada, que es feia horitzontal i saltant amb els peus junts; llançament de pes, aguantanto el màxim temps possible amb les dos mans fent equilibri; tanques, simulant una prova de tanques assegut a terra; salt d’alçada, fent un salt vertical al costat d’una paret i, finalment, una prova de fons, mitjançant un circuit que s’havia de fer combinant salts a peu coix, amb els peus junts i fent skipping. Els mateixos atletes enviaven els temps i resultats als tècnics del club, d’on va sortir la classificació final.

El Lleida UA va celebrar la sessió dissabte, perquè aquell dia estava previst celebrar el Campionat de Catalunya de proves combinades. En la jornada van participar 25 joves de 6 a 17 anys i de cinc clubs: Lleida UA, CA Figueres, CA Ascó, UA Terrassa i CA Mollet.

El triomf va ser per a Cesc Bros (Lleida UA), que va sumar 135 punts. La segona posició va ser per a Mariona Armero (Lleida UA), amb 119 punts. Mariona va ser la guanyadora femenina. La tercera plaça i segon masculí va ser Hugo Hernández (UA Terrassa) amb 115 punts.

El podi masculí el va completar Rafa Naim (Lleida UA), amb 107 punts, i el podi femení el van completar Júlia Lamolla (Lleida UA), amb 110 punts, i Belén Cheliz (Lleida UA), amb 106.

El Xafatolls va celebrar la jornada ahir amb la participació de 52 atletes de 6 a 44 anys i les classificacions van quedar així: categoria femenina, primera Paula Niubó amb 159 punts, seguida de Maria March, amb 136, i Carlota Niubó, amb 128. La masculina la va guanyar Sergi Gassó, amb 149 punts, seguit de Joel Porcel, amb 139, i de Marc Jounou, amb 131 punts.