El Sevilla tomba el United i disputarà la sisena final europea

El rival de divendres serà l'Inter o el Xakhtar

El gol de De Jong, a l’esquerra, va valer una nova final.

El gol de De Jong, a l’esquerra, va valer una nova final.EFE

El Sevilla va vèncer ahir per 2-1 el Manchester United per arribar a la final de la Lliga Europa, que jugarà divendres vinent a l’Stadion Khöln de Colònia davant del guanyador de l’Inter de Milà-Xakhtar Donetsk que es disputa avui (21.00, Gol). Els de Julen Lopetegui van remuntar el gol inicial de Bruno Fernandes, als nou minuts, amb els de Suso i De Jong, ja en el 78 i després que Bono fes quatre parades per al record. Així, el Sevilla, cinc vegades campió del torneig, el més premiat, va assolir una sisena final a costa d’un gegant com el United.

El Sevilla va viure la semifinal exigit al màxim, al límit en el seu esforç per igualar l’aposta del United. En la seua pressió i pas endavant, l’equip anglès va impedir el domini andalús i, en l’intercanvi d’arribades, semblava tenir tots els trumfos el quadre de Manchester, que va tardar poc a mostrar el seu estat de gràcia, encara que fos de penal. Els sevillistes van tardar a reaccionar, però abans de la mitja hora ja havien restablert la igualada. Després del descans, el United va assetjar la meta andalusa i Bono va firmar quatre intervencions heroiques per mantenir amb vida els seus. Si Bono va ser l’heroi darrere, De Jong ho va ser en atac. Va sortir de refresc i la seua presència va resultar providencial al marcar el gol de la victòria, una diana que va deixar KO els anglesos, que ja no van tenir poder de reacció davant d’un Sevilla que va saber aguantar per arribar a la seua sisena final.