FUTBOL PRIMERA CATALANA

El primer derbi, per al Borges

Els de les Garrigues es van imposar per la mínima a un renovat Alcarràs en el seu retorn a la categoria || Joel Guitart va ser l'autor de l'únic gol del partit en els primers minuts de joc

Un jugador de l’Alcarràs protegeix la pilota davant l’intent de recuperació d’un rival del Borges.MAGDALENA ALTISENT

El Borges Blanques va tenir ahir una estrena immillorable en el seu retorn a Primera Catalana al batre per la mínima un renovat Alcarràs en el derbi lleidatà que va inaugurar la competició (0-1). En un duel amb molt poques ocasions, Joel Guitart va aprofitar en els primers minuts l’única arribada del seu equip per aconseguir els tres punts, amargant així el debut a la banqueta local del tècnic Josete Tomás.

Després dels molts mesos d’aturada, el futbol va tornar a un Municipal el Xoperal amb aficionats a les grades, encara que amb totes les precaucions sanitàries necessàries. Mentrestant, a la gespa, el partit va començar bastant travat. L’Alcarràs va sortir una mica relaxat i això ho va aprofitar el Borges per anotar el seu primer gol del curs.

En el minut 7, en una jugada molt protestada pels locals per un possible fora de joc, Joel Guitart se’n va anar per velocitat del seu marcador per batre Xavier Ricart amb un tret creuat que va significar el 0-1. Després del gol, el matx va entrar en una fase de descontrol. Cap dels equips aconseguia imposar el seu joc, de manera que tampoc podien atansar-se amb perill a la porteria rival malgrat la intensitat que demostraven.

Amb el pas dels minuts, l’Alcarràs va anar atansant-se cada vegada més a la porteria dels de les Garrigues, però a l’arribada de la mitja part no havien protagonitzat encara cap ocasió clara de gol.

Després dels minuts de descans, el xoc es va reprendre tal com havia acabat la primera meitat. Cap dels equips no es trobava còmode. Tot i així, el Borges va estirar ofici per tancar-se en defensa i assegurar-se la victòria davant d’un equip molt més jove.

L’Alcarràs, amb un equip molt rejovenit, de 22 anys de mitjana, i amb més de la meitat de la plantilla formada per jugadors locals, hi va posar molta actitud, però no va ser suficient.

L’ocasió més clara per als del Segrià va ser en el minut 63 de la mà de Batougoune Sow. El davanter local va rematar de cap però el porter visitant va aconseguir desviar la bimba a córner. Després del córner, el mateix jugador va tornar a amenaçar la porteria rival, encara que la pilota va acabar sortint lleugerament desviada.

L’entrenador de l’equip blaugrana, Edu Berrocal, va explicar que el jugador afectat per la Covid-19 “es troba bé” i que esperen els resultats de les proves a la resta de la plantilla.

El jugador es va trobar malament després de l’entrenament de dimarts passat.

Confirmen que el Tàrrega no jugarà avui pel positiu El partit que havia de jugar jugar avui la UE Tàrrega al camp del Can Vidalet, va ser definitivament suspès ahir, segons informa Francesc Gasull, després que un futbolista de l’equip de la capital de l’Urgell donés positiu per Covid, tal com va avançar ahir SEGRE.