Triomf disputat del Sedis

El Sedis suma la primera victòria de la temporada al superar el Saragossa en un partit ajustat || Pujol, amb 7 punts a l'últim quart, i un triple de Bahí van ser decisius

Danni Williams porta la pilota al costat de Haley Gorecki.

Danni Williams porta la pilota al costat de Haley Gorecki.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va aconseguir ahir estrenar el caseller de victòries, al superar el Saragossa (60-57) al partit de la primera jornada de la Lliga Femenina, ajornat en el seu dia pels positius per Covid-19 al conjunt aragonès. Va ser un triomf ajustat, davant d’un rival molt físic a la zona però al qual se li va acabar la gasolina en els moments decisius. Una inspirada Pujol i un triple de Bahí en el moment crític van ser determinants perquè les lleidatanes aconseguissin ahir recollir el fruit al seu intens treball. El conjunt de l’Alt Urgell va sortir disposat a dominar, sota la direcció d’una intensa Raventós, i aviat va agafar les primeres rendes en el marcador. El tècnic Bernat Canut va aprofitar aquests moments per començar a tirar de banqueta, davant d’un Saragossa que només va trobar Gatling. Geldof es va encarregar de tancar el primer quart amb el 15-10. A l’inici del segon parcial, el Sedis va aconseguir per primera vegada els 10 punts de diferència, després d’una cistella de Bahí (24-14), però les lleidatanes es van bloquejar per complet en aquest punt. Un 0-7 amb el segell de Gorecki i Gatling va fer que Canut demanés el seu primer temps mort a falta de 5:32 per al descans. Però els desajustos no es van quedar aquí i les aragoneses van aconseguir capgirar el marcador després de tancar un parcial de 0-11 (24-25). Va aparèixer Pujol en els pitjors moments del Cadí, però Gatling va seguir castigant el cèrcol local i el Saragossa va arribar a situar-se amb una renda de 5 punts (27-32). Sort que la nord-americana va cometre la tercera personal i se’n va anar a la banqueta per descansar de cara a la segona meitat. Va ser una altra vegada Pujol la que va posar qualitat i intensitat a la recta final d’aquest segon quart, per posar de nou el seu equip al davant i que el duel arribés el descans amb el 33-32. El Cadí va millorar en defensa a la tornada dels vestidors, deixant Gatling sense referències, i va tornar a agafar els 10 punts de diferència després d’una cistella de Dornstauder (44-34). El Saragossa semblava estar KO sense el físic de Gatling, però va aparèixer Ayuso per tornar al conjunt aragonès el partit. Gorecki, amb un nou triple, va ajustar l’electrònic, però Williams es va encarregar de mantenir cert marge abans d’entrar als minuts decisius (48-41).

El Cadí es va posar 7 punts amunt, però una nova reacció de les visitants va fer que Bernat Canut aturés el partit amb el 50-49. L’equip lleidatà estava sobrevivint dels 2 únics punts de Pujol. No va tardar el Saragossa a capgirar l’encontre una altra vegada gràcies a l’encert des de la línia de tirs lliures, però va tornar a aparèixer Pujol en el moment clau. Cistella per al 54-53 i quarta personal de Gatling, en atac sobre Peña. Les aragoneses van estar a prop de sentenciar el partit després de 4 punts seguits de la nord-americana i la internacional Nicholls, que suposaven el 54-57 a falta de poc més d’un minut per al final. Tanmateix, Peña, amb una cistella providencial, va ajustar de nou el marcador i Bahí, amb un triple en el moment determinant, van tornar a donar avantatge a les lleidatanes (59-57) a falta d’1:16 per al final. Dornstauder hi va posar emoció al fallar dos tirs lliures, però el tir de tres de Wurtz per posar el Saragossa davant gairebé no va tocar cèrcol. Pujol va recuperar la pilota i va sentenciar des de la línia de tirs lliures a falta de 18 segons per al final. Victòria merescuda per l’esforç i molt treballada per part d’un Cadí la Seu que es va treure de sobre els dubtes que li van deixar les dos primeres derrotes contra Araski i Tenerife, aquesta última al Palau dissabte passat.

Canut: “Aquesta victòria era molt important per apujar la moral”

Bernat Canut, tècnic del Cadí la Seu, va manifestar després del partit amb el Saragossa que “aquesta victòria era molt important per a nosaltres, no tant a nivell classificatori com per a la nostra pròpia moral. La necessitàvem després de tant treball. Crec que hem estat molt bé a nivell defensiu, com a grup, malgrat que elles han tingut la seua aportació individual d’alguna jugadora. Hem sabut tancar el rebot i tallar els contraatacs. Estem satisfets amb el nostre treball”, va afegir.