POLIESPORTIU COMPETICIÓ

Lleida conquereix dos títols estatals en judo i enduro

Tsunoda va guanyar l'absolut sent encara júnior i Betriu, en categoria E3

Ai Tsunoda, la segona per l’esquerra, amb la medalla d’or conquerida a Madrid.

L’esport lleidatà va conquerir aquest cap de setmana passat dos títols més de campió d’Espanya per mediació de la judoka Ai Tsunoda, que encara sent júnior va revalidar la corona absoluta aconseguida l’any passat, i el pilot de motos Jaume Betriu, que va guanyar la categoria d’Enduro 3 i va ser subcampió a la general escratx.

Tsunoda, que aquesta temporada havia reaparegut després de la llarga aturada per la pandèmia amb una medalla de bronze en el Campionat d’Europa sub-21 de Croàcia, tanca l’any penjant-se l’or en la categoria de menys de 70 quilograms del Campionat d’Espanya absolut. L’any passat, amb 17 anys, va firmar un triplet històric, ja que va guanyar el títol en les tres categories: cadet, júnior i sènior. Ai, com a primer cap de sèrie, va quedar exempta de la primera ronda i va anar superant rivals fins a arribar a la final, on va derrotar la madrilenya Begoña Sotillo. Aquest títol permet a la judoka lleidatana tenir un lloc fix a l’equip nacional de cara a la temporada internacional del 2021, on hi haurà en joc les seues opcions d’estar als Jocs Olímpics.

Jaume Betriu, per la seua part, va sumar un nou títol estatal d’enduro, aquesta vegada en E3, al guanyar l’última prova disputada a la Masia Canadell, a Calders (Barcelona). El pilot de Coll de Nargó va vèncer amb gran autoritat i es va alçar també amb el subcampionat escratx, només superat pel barceloní Josep Garcia. El lleidatà culmina així una temporada 2020 espectacular a l’aconseguir també el títol del millor Rookie del Dakar i el subcampionat Mundial d’Enduro E3. Ara el seu pròxim repte és el Dakar 2021, que arranca el 3 de gener a l’Aràbia Saudita.