Clam contra el racisme i golejada del PSG, que acaba primer de grup

La UEFA obre una investigació de l'incident

Els jugadors del PSG i de l’Istanbul Basaksehir van protestar contra el racisme.EUROPA PRESS

El duel entre el PSG i l’Estambul Basaksehir es va reprendre ahir al Parc dels Prínceps de París amb els jugadors envoltant el cercle central del camp, amb el genoll a terra i el puny aixecat, igual que els tres àrbitres, en protesta contra el racisme, motiu pel qual va ser suspès dimarts per acabar l’endemà amb golejada local (5-1). La UEFA va anunciar la designació d’un inspector disciplinari per investigar l’incident.

L’última jornada no va acabar al Grup H quan li tocava, després que en el minut 14 saltés l’escàndol racista que va portar els dos equips a retirar-se del camp. Els jugadors turcs, amb suport dels francesos, van interrompre el matx després que el quart àrbitre, el romanès Sebastian Coltescu, es dirigís al camerunès Pierre Webó, tècnic assistent en el quadre turc, com a “negre”. Coltescu té un fosc història al seu país, tant en l’arbitratge com en la seua vida privada, segons va informar La Vanguardia.

Una vegada retirats els equips, van reclamar que, per tornar a jugar, aquest àrbitre assistent no estigués en el partit. El xoc es va ajornar amb 0-0 i la UEFA va decidir que es reprengués ahir des del minut 14 i amb un nou quartet arbitral.

Els jugadors van formar junts al cercle central en un gest de protesta contra el racisme mentre sonava l’himne de la Champions. A la grada hi havia dos grans lones amb el missatge “no al racisme”. En el pla esportiu, el PSG, ja classificat, es jugava passar com a primer.

Els de Thomas Tuchel acaben líders amb 12 punts, al davant del Leipzig amb els mateixos punts i se sumen als possibles rivals del Barça. Al descans, un 3-0 deixava resolt el grup, amb un doblet de Neymar i un altre gol de Mbappé de penal. Després del descans, l’ex del Barça va culminar el seu gran partit amb el triplet, mentre que l’estrella gal·la va fer el seu segon gol, després del de Topal per als turcs. Un 5-1 que deixa líder el PSG. D’altra banda, Kylian Mbappé es va convertir, amb el seu doblet d’ahir, en el jugador més jove a assolir els 20 gols a la Champions. Ho va fer amb 21 anys i 355 dies, superant Messi, que ho va aconseguir amb 22 anys i 267 dies.