Triomf de quirats

El Sedis assalta la pista del Tenerife, acaba amb la ratxa de dos derrotes seguides i continua aspirant a la vuitena plaça || Les urgellenques anul·len el rival en els últims sis minuts

Laura Peña va firmar un partit espectacular al Santiago Martín.

Laura Peña va firmar un partit espectacular al Santiago Martín.ÁREA 11

Sobre l’average respecte a les canàries, Canut va manifestar que “és important ser ambicioses. Primer era guanyar i després hem vist que teníem l’average a l’abast”. “Mai no saps com acabarà la Lliga, però l’important és la mentalitat guanyadora i que hem lluitat per tot”, va afegir.

?

Les lleidatanes només van permetre 4 punts de tir lliure a les locals en els últims 6:26 de partit

San Cristóbal de La Laguna

El Cadí va sumar ahir un triomf de quirats a la pista del Ciudad de la Laguna Tenerife (56-70), un resultat que li va permetre acabar amb la ratxa de dos derrotes consecutives per continuar aspirant als llocs de play-off. En el seu últim partit del 2020, les urgellenques van firmar un final brillant, un parcial de 4-19 en sis minuts que els va atorgar la victòria i també l’average particular amb les canàries.

Per fi va començar bé el duel per als interessos del Cadí, amb un parcial de 2-10 que va frenar un triple d’Ocete. Canut va començar a moure la banqueta i va introduir fins a quatre canvis davant la reacció local, basada només en les accions d’Atkinson. Amb el 8-12, una falta antiesportiva d’Herrera va donar aire a les lleidatanes i una tècnica per protestar de Claudio García, tècnic de les canàries, va permetre que el Cadí recuperés els 8 punts d’avantatge abans d’assolir el final dels primers 10 minuts (10-18).

Un triple de Mestres va fer que les urgellenques arribessin a manar per 9 punts (14-23), abans que Bernat Canut decidís aturar el matx per primera vegada després d’una fàcil cistella de Nauwelaers. El tècnic lleidatà no volia gens de relaxació, però el Cadí va començar a pecar d’indecisions perquè el Tenerife tornés a posar-se en la batalla gràcies a Taylor i Nogic, ex del Sedis. A més, Ortiz, en el seu segon partit, va cometre dos faltes en només 42 segons, la segona una antiesportiva que la va tornar a la banqueta per a la resta del duel. Les locals fins i tot van arribar a empatar el xoc (29-29) en un triple de Nogic. Raventós va contestar amb un nou encert exterior i, amb l’experiència de Yurena Díaz i la decisió de Dornstauder, el Cadí va aconseguir anar-se’n al descans amb un avantatge de 6 punts (32-38). Peña, que va firmar un partit espectacular, va obrir la segona meitat amb un triple que va tornar la màxima renda a les lleidatanes. A la base de Vilassar es va unir una encertada Resimont i la belga va fer que l’avantatge pugés fins als 11 punts (34-45). El Tenerife semblava lluny de ser un aspirant a les primeres places, però en va tenir prou amb una escomesa d’Atkinson perquè tornés a la lluita. Parcial de 7-0 (41-45) i temps mort de Canut, per fer reaccionar l’equip, que va poder mantenir els 4 punts d’avantatge abans d’entrar a l’últim quart (45-49). El parcial va començar de la pitjor manera, amb Geldof cometent una altra antiesportiva i jugant-se la tècnica. Les canàries van aprofitar aquesta situació per capgirar l’electrònic i situar-se davant per primera vegada des de l’inici del duel (52-51). Canut va tornar a aturar el joc a falta de 5:06 i llavors va arribar el moment d’inflexió. Un triple llunyà de Resimont va fer veure a les companyes que encara quedava partit. Etxarri va anotar una gran cistella i Yurena Díaz tres tirs lliures per a un parcial de 0-8 (52-59) en menys de 2:30. Ara li tocava al Tenerife donar resposta, però es va trobar amb un vendaval de joc. Peña es va lluir amb quatre punts seguits i Dornstauder va establir una nova màxima diferència de 13 (52-65), abans que Nogic acabés amb la sequera del seu equip des de la línia de tirs lliures. El matx ja estava decantat a favor de les lleidatanes, que posaven en joc l’average particular, que era de 8 punts a favor de les canàries després del partit disputat al Palau. Aquest marge mai va córrer perill i, per rematar l’encontre de Laura Peña, la base barcelonina va tancar el marcador amb un triple frontal i molt llunyà per deixar el definitiu 56-70 favorable a les urgellenques.

“Havíem de ser molt solidàries en el nostre esforç” L’entrenador del Cadí, Bernat Canut, va assenyalar després de la important victòria que el d’ahir va ser “un partit molt seriós, que hem portat amb intensitat i intel·ligència des del principi. Havíem de ser molt solidàries en l’esforç, especialment en defensa, amb la comunicació. Hem dominat la major part del partit, excepte el final del tercer quart i inici de l’últim. Ens hem espantat una mica, però hem sabut gestionar-ho”.