El Sedis cau a casa contra el cuer

El Sedis cau a casa contra el cuer Zamarat, en el primer partit de l'any, víctima dels seus propis errors || Les urgellenques van anar sempre a remolc en un mal duel

619323_2.jpgAGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va veure frustrades les seues il·lusions al primer partit del nou any al caure derrotat al Palau Municipal d’Esports contra el cuer Quesos El Pastor Zamarat (58-68), que tan sols havia guanyat dos dels divuit partits que havia disputat. L’equip de Bernat Canut no va poder ratificar amb una segona victòria consecutiva el meritori triomf a la pista del Tenerife en l’anterior jornada que tancava l’any passat. La serietat que va mostrar el conjunt urgellenc en terres canàries va esdevenir ahir precipitació i espessor d’idees en atac, i excessiva llangor sota els cèrcols.

Ja des del salt inicial es va entreveure que hi havia un equip que, malgrat ser el cuer, sortia amb el ganivet entre les dents, i un altre, les locals, que semblava que no tenia el dia. De sortida, el Zamarat se’n va anar en l’electrònic amb un 0-5 i amb avantatges d’entre tres i sis punts a favor de les visitants es va arribar al final del primer quart amb un 9-17, vuit a dalt, que era la màxima diferència per a les de Zamora.

L’equip de Bernat Canut només va anar al davant en dos ocasions puntuals, però van ser un miratge

Les dos torres del Zamarat, Gidden i Okonkwo, imposaven la seua llei sota els taulers, mentre que pel costat urgellenc Dornstauder es veia molt sola a l’ampolla.

El segon quart va ser el que millor va afrontar el Cadí. La sortida de les urgellenques va ser fulgurant i del 9-17 amb el qual s’havien retirat al primer quart van passar a posar-se al davant en el marcador per primera vegada. Va ser, a més, un triplàs de Gala Mestres a falta de 6’50” per al descans que podia haver servit com a punt d’inflexió per a les locals. Però no va ser així. El Zamarat va recuperar el comandament immediatament amb un parcial de 0-7 (19-24). Amb tot, el partit va arribar al descans amb un curt avantatge visitant (26-28) que feia concebre esperances que es produís l’esperada reacció local.

I hi va haver un tímid intent de remuntada. Un triple, aquesta vegada de la capitana Geo Bahí, va posar el Cadí per segona i última vegada al davant en el marcador (33-30) a falta de 7’10” per concloure el penúltim període. Però les locals continuaven fallant massa en atac i permetent a les de Zamora que llancessin còmodament. Amb 44-53 es va iniciar l’últim quart en el qual la situació de les urgellenques va ser un voler i no poder fins que el cuer va obrir una bretxa de deu punts amb què acabaria el partit (58-68).

El duel d’ahir era el primer d’un mes de gener molt intens i complicat per al Cadí. Dissabte vinent visitarà el segon classificat, el València, i el dia 13 rebrà l’actual líder imbatut, el Perfumerías Avenida. Després d’aquest encontre avançat de la jornada 21, el conjunt de Bernat Canut afrontarà el debut a la EuroCup Women, competició en què participa per segon any consecutiu. A causa de la pandèmia, el calendari inicial es va modificar i ara es jugaran tres jornades seguides amb un format de bombolla, amb els equips concentrats en un mateix escenari. Així doncs, el primer partit serà el 19 de gener contra el Villeneuve-d’Ascq-Lilla Métropole (ESBVALM), de França. L’endemà, el dimecres 20, s’enfrontarà al Bàsquet Namur de Bèlgica. I el divendres 22, s’enfrontarà al Sepsi SIC de Romania. El Cadí està enquadrat al grup G. Per completar el mes, el dia 27 jugarà a la pista del Bembibre (aquest partit està pendent de concretar-se un canvi de data), i finalitzarà el divendres 29 rebent l’Estudiantes.

“Hem fet un mal partit en tots els aspectes”

El tècnic del Cadí la Seu, Bernat Canut, es va mostrar sincer i no va posar pal·liatius a la derrota de l’equip. “Hem fet un mal partit en tots els aspectes. Hem estat poc intenses a darrere i hem deixat que el Zamarat pogués fer un atac fluid. Al contrari, ens ha faltat fluïdesa en atac i repartir la pilota, sobretot en els primers minuts de joc. També hem estat malament en el rebot defensiu, amb percentatges de tir molt baixos que venien donats per la frustració de veure el rival tota l’estona davant en el marcador”, va explicar Canut.