El Cadí diu adeu a Europa al perdre per més de tres punts davant de l'amfitrió Sepsi

El Cadí diu adeu a Europa al perdre per més de tres punts davant de l'amfitrió Sepsi || Un pèssim arbitratge acaba decantant el partit a favor del conjunt romanès

La veterana Annemarie Godri-Parau supera Laura Peña, jugadora del Cadí la Seu.

La veterana Annemarie Godri-Parau supera Laura Peña, jugadora del Cadí la Seu.FIBA EUROPE

El Cadí la Seu va tancar ahir la participació a la Eurocup al perdre davant del Sepsi (57-50), resultat que el va enviar a la tercera posició del grup per l’average particular amb les romaneses i el Villeneuve-d’Ascq francès, tots empatats a dos victòries. Les urgellenques, que en tenien prou amb caure per menys de 3 punts, no van poder amb l’empenta de les locals durant la segona part i amb un pèssim arbitratge, que va acabar decantant la balança a favor de les amfitriones de la bombolla, un equip confeccionat a cop de talonari.

Els nervis van tenallar les lleidatanes en els primers compassos, amb un parcial de sortida de 9-3 que va aturar Bernat Canut sobrepassats els tres minuts de joc. L’equip va començar a trobar Dornstauder i Resimont, però el temps anava passant i el Sepsi anotava amb relativa facilitat. Amb els primers moviments de banqueta, les de l’Alt Urgell van començar a estar més intenses en defenses i, després d’un parcial de 0-7 culminat per Geldof, van capgirar el marcador (13-15). Mandache va empatar des de la línia de tirs lliures i Raventós va tancar el primer quart amb el 15-17 per al Cadí.

Ja sense complexos, el conjunt de la Seu va començar a trobar tirs alliberats i l’encert que li va faltar dimecres davant del Namur. Després de la tercera personal d’Etxarri, Bahí i Pujol van situar el Cadí 5 punts a dalt (21-26). El Sepsi passava pels seus pitjors moments i el seu tècnic no parava de recriminar-ho a les seues jugadores des de la banda. Un triple de Resimont va deixar una renda de 6 punts (23-29) i Canut va aturar el partit a falta d’1:09 per al descans després de la resposta de Ruzickova. Resimont, en estat de gràcia, va anotar una altra vegada des de l’exterior per al 25-32. Gardner va anotar des de la línia de tirs lliures i Dornstauder va tancar la primera meitat amb un precís ganxo sobre la botzina (26-34). El Sepsi va sortir a totes en l’arrancada del tercer quart i en menys de tres minuts va empatar el matx (34-34), mentre a les lleidatanes se’ls acabaven les idees en atac i anaven carregant-se de faltes. Tercera de Bahí i quarta d’Etxarri. Amb la llibertat de contactes, les romaneses no van tenir problemes per donar la volta a l’electrònic amb un parcial de 6-0 (42-40) culminat per Gardner, que es despertava perillosament. La jugadora nord-americana va mantenir el seu equip davant fins a entrar en l’últim quart, amb Bahí cometent la quarta falta i obligant Canut a jugar amb les dos centers (45-42). L’arrancada del parcial definitiu va ser una oda a l’error. En els 5 primers minuts el parcial va ser de 3-2, encara que les romaneses se’n van anar fins als 7 punts de diferència gràcies a Pasic (52-45). Peña va mantenir les esperances amb un triple a falta de 2:19 per al final i van tornar a aparèixer els nervis. Va fallar la base el següent atac i Yurena Díaz un més. A 19 segons per al final va anotar Godri-Parau en una claríssima falta en atac sobre Peña que els àrbitres no es van atrevir a assenyalar (54-48). En la següent jugada, dos tirs lliures anotats de Yurena i 14 segons davant. L’ordre era clara, fer falta i que el duel es decidís en els tirs lliures amb el 54-50. Però el que no s’esperava el Cadí és que els àrbitres sentenciessin amb una antiesportiva a Laura Peña a falta de 12 segons. Allà va acabar qualsevol possibilitat de les urgellenques de seguir amb vida a Europa davant l’enuig de tot l’equip.