El Barça atropella el cuer Gipuzkoa amb una tempesta de triples

En va encistellar 12 dels primers 14 intentats

El lleidatà Pierre Oriola captura una pilota davant de Mike Carlson.

El lleidatà Pierre Oriola captura una pilota davant de Mike Carlson.EFE / JAVIER ETXEZARRETA

El Barcelona va endossar ahir una pallissa al cuer Gipuzkoa, al qual va tornar a la realitat després de dos victòries seguides (68-110). Un primer quart espectacular dels blaugranes ja va deixar molt encarrilat el partit, amb un Barça inapel·lable en el triple. Tampoc no va tenir rival l’equip blaugrana en un segon quart en el qual cada intent local per retallar diferències era castigat amb un encert en el tir espectacular, en què van brillar Hanga i Davies perquè al descans les coses estiguessin decidides, amb 26 punts de marge i 12 de 14 en triples (36-62). El matx estava sentenciat i els dos equips ho van entendre així en una segona meitat en la qual canvis continus i llicències que normalment no s’assumeixen van marcar aquests minuts, en què el Barça va continuar ampliant la sideral diferència (52-94).

L’últim quart, amb un Barcelona que ja gaudia de la seua victòria, va permetre als guipuscoans que les distàncies no s’incrementessin perquè el duel no donava per a més i calia evitar lesions inoportunes al costat blaugrana, que va aixecar el peu de l’accelerador amb la immensa renda. Els bascos, després de dos jornades il·lusionants a la Lliga ACB, hauran d’oblidar ràpid aquest advers resultat per centrar-se en la seua particular Lliga per evitar el descens a la LEB Or.