Victòria de fe

El Cadí aparca el cansament i supera l'equip revelació en el cinquè partit en onze dies || Els triples de Raventós rescaten l'equip, que torna a guanyar a casa dos mesos després

Laia Raventós va guanyar clarament la partida a l’argentina Gretter.

Laia Raventós va guanyar clarament la partida a l’argentina Gretter.AGUSTÍ PEÑA

Grandíssima victòria (64-61) la que va aconseguir ahir el Cadí la Seu davant

l’equip revelació de la Lliga, un Estudiantes que arribava havent guanyat set dels nou últims partits i cedint únicament contra Girona i València, dos dels favorits al títol. Però les jugadores de Bernat Canut, que afrontaven el cinquè partit en només onze dies, van creure sempre en les seues opcions i liderades per una estel·lar Laia Raventós, autora de tres triples decisius que van tombar el marcador els últims cinc minuts, van acabar amb una sequera de gairebé dos mesos sense guanyar al Palau d’Esports.

Va ser el taló d’Aquil·les de l’equip urgellenc, que va permetre massa segones opcions

El Cadí va començar el duel amb una marxa menys que el rival i això li va fer anar a remolc en tot moment. Tret del 3-2 inicial, amb un triple de Bahí, les urgellenques van nadar a contracorrent durant el primer període i bona part del segon, davant d’un rival que va treure profit de tenir més físic sota el cèrcol i de la fluïdesa en atac. L’envergadura de Raman al pivot baix va fer estralls (9 punts) i la incombustible Leslie Knight, demostrant que els anys (36) no pesen, va liderar l’ofensiva d’Estudiantes, que a un minut del final del primer assalt dominava per vuit punts (12-20), desavantatge que les lleidatanes van reduir lleugerament des del tir lliure (15-20).

El quadre de Bernat Canut va començar una mica millor el segon període. Dos cistelles seguides d’Etxarri i Yurena Díaz van situar el Cadí a un punt (19-20) i van obligar David Gallego, ahir primer entrenador per la baixa d’Alberto Ortego, a aturar el partit. Les instruccions van tenir l’efecte desitjat pel tècnic madrileny i les col·legials van tornar el cop amb Knight i Nyinglifa, traient profit de sengles pèrdues absurdes de les locals, que tornaven a veure’s set punts a baix a l’equador del període (21-28). El temps mort de Canut va fer reaccionar les seues jugadores i amb sengles triples de Bahí i Resimont i una cistella interior de Dornstauder, el Cadí es va posar per segona vegada al davant (29-28), encara que un parell de badades finals li va fer anar-se’n als vestidors amb tres punts avall (29-32).

El tercer quart va ser el pitjor de les urgellenques fins a l’aparició de Raventós quan faltaven menys de tres minuts. Fins aquell moment, l’Estudiantes va ser el clar dominador gràcies al rebot ofensiu, que li permetia tenir segones i fins a terceres opcions. Un parcial de 2-10, després d’empatar Laura Peña el partit a 33, va posar en escac el Cadí, que va rescatar Raventós amb cinc punts seguits (40-45).

Però la base de Santa Eulàlia de Riuprimer va destapar el pot de les essències a l’últim quart, que va començar amb l’Estudiantes de nou anant-se’n de set punts (44-51). Les urgellenques van replicar amb dos triples de Mestres i la mateixa Raventós, i va culminar Ari Pujol la remuntada des del tir lliure (52-51) quan faltaven 5:50 per al final, tot un món. Un triple inesperat de la pivot Da Silva, ex del Cadí, va tornar a posar l’Estudiantes al comandament, però ja va ser per última vegada.

Una altra cistella de Raventós des de més enllà de la línia de 6,75 i una antiesportiva forçada per la mateixa base d’Osona sobre Da Silva van permetre al Cadí situar-se amb el màxim avantatge en tot el partit, tres punts (57-54), que va augmentar fins als sis (62-56) amb un parcial de 5-2, amb el quart triple de Raventós. En els últims dos minuts es van succeir les faltes, amb l’Estudiantes bolcat a remuntar, però el Cadí, malgrat no tancar el partit des del tir lliure, va acabar respirant alleujat i sumant una gran victòria.

“L’actitud competitiva ha estat increïble” El tècnic urgellenc Bernat Canut es va desfer ahir en elogis cap al seu equip per l’actitud durant el partit. “Ha estat la continuació del treball que hem fet les dos últimes setmanes, amb una actitud competitiva increïble, una autoexigència i un compromís en el treball defensiu molt gran. Sabíem que el partit l’havíem de tancar amb pocs punts, no podíem anar a les mitjanes que estava fent l’Estudiantes”, va assenyalar en aquest sentit. Pel que fa a l’últim quart decisiu, va apuntar que “a més de defensar bé hem trobat les escletxes del rival. És una victòria merescuda davant d’un rival de dalt. Estic content que hagi estat al Palau, perquè ja feia massa temps que no mostràvem aquest nivell a casa”.