El Barça, amb golàs de Messi de lliure directe i una diana de Griezmann, venç l'Athletic i supera els blancs a la classificació per millor 'average'

El Barça, amb golàs de Messi de lliure directe i una diana de Griezmann, venç l'Athletic i supera els blancs a la classificació per millor 'average' || El davanter argentí, aliè a la polèmica per la publicació del contracte, va anotar el seu gol 650 com a blaugrana

Dos gols, un de Leo Messi al primer temps i un altre d’Antoine Griezmann a la segona part, van permetre al Barcelona emportar-se la victòria contra l’Athletic Club (2-1), que va igualar el matx tot just començar el segon temps amb un gol en pròpia porta de Jordi Alba. Aquest triomf permet als blaugranes escalar fins a la segona plaça després de sumar quinze punts als últims cinc partits i retrobar-se amb la victòria a casa, on havia cedit dos empats en els dos últims partits.

Leo Messi tenia un parell de bones raons per reivindicar-se ahir a la nit. La primera és que l’última vegada que es va enfrontar a l’Athletic, a la final de la Supercopa d’Espanya, va acabar expulsat; l’altra, la filtració del contracte, publicat íntegrament pel diari El Mundo. A més, feia dos partits que no jugava, dos partits en què l’equip, amb més cor que futbol, va tirar endavant. Amb l’Athletic, en el tercer partit aquest gener que enfrontava els dos equips, Messi va anotar el seu gol 650 amb el Barça, que tenia ben apresa la lliçó.

Koeman va posar Umtiti com a acompanyant de l’uruguaià Ronald Araujo, un dels jugadors més en forma dels barcelonistes, i per la seua part Pjanic va substituir Busquets, sancionat. Tanmateix, De Jong va ser el que va jugar de mig centre, cosa que va ressentir l’atac local.

Amb una pressió avançada, els blaugranes van tenir aviat les primeres ocasions. En dos recuperacions, el Barça va poder marcar. Al minut 5, Unai Simón va salvar un un contra un davant de Messi, després d’una passada de Griezmann i una recuperació d’Umtiti. Griezmann, dos minuts més tard, va tornar a obligar el porter blanc-i-roig; i Messi, després de desviar amb el pit una rematada de Pjanic (min. 14), va poder avançar el seu equip. Però el gol va arribar de falta. Messi la va forçar i ell la va anotar. Va ser en un magistral llançament que es va colar per l’escaire esquerre de la meta d’Unai Simón (1-0, min. 20). Araujo, en una incursió ofensiva, va buscar la porta d’Unai Simón al minut 25 i el Barça va abaixar les pulsacions del seu futbol. Va arribar l’Athletic amb alguna acció a pilota aturada, però sense perill, i quan els blaugranes van tornar a accelerar les accions, van tenir a prop el 2-0. Però l’escenari va canviar radicalment a la primera acció del segon temps. En una centrada des de l’esquerra, Jordi Alba va desviar la pilota i va batre Ter Stegen. El lateral esquerrà va reclamar que De Marcos li havia fet falta, però Mateu Lahoz, després de consultar amb el VAR, va donar l’1-1 al minut 49. L’Athletic va empatar sense haver rematat a porta. Va sentir el gol el Barça durant uns minuts fins que al 57, una rematada de Pjanic va obligar Unai Simón a realitzar una grandíssima intervenció. Va reclamar Dembélé un penal per una acció de Muniain, el 70, i va respondre Berenguer. Tot es va desencallar per al Barça amb una acció de Mingueza, que va sorprendre a l’esquena de Muniain i va servir amb safata el gol a Griezmann al 74 (2-1). Al final, amb algun patiment, el Barça va retenir els tres punts.

Ronald Koeman, tècnic del Barça, va manifestar després del partit que “no he notat Leo més motivat que altres dies. És un guanyador que sempre vol demostrar la seua importància. Esclar que el soroll pot afectar. S’ha de respectar gent tan important com ell en aquest club. Hi ha una intenció de fer-li mal. És important estar units i concentrats en el nostre treball. El que es publiqui s’ha de deixar en un costat”, en relació amb la polèmica filtració del seu contracte (vegeu la pàgina 19). “Sense Leo no es pot aspirar a gaires coses”, va afegir l’entrenador. Sobre l’important triomf amb l’Athletic, Koeman va dir que “la sensació és bona. Era un partit complicat contra un equip fort. L’equip ha estat molt bé, especialment a la primera part. Hem merescut algun gol més. La reacció a l’empat ha estat important. Crec que hem guanyat amb justícia. Sempre diem als jugadors que cal tirar a porteria. Si no tirem des de distàncies curtes... No és una crítica però això s’ha de millorar”, va afegir el neerlandès. “Ousmane ens dona qualitats que tenen pocs jugadors. La seua profunditat és important per a nosaltres. L’equip ha necessitat un segon o tercer gol a la primera meitat”, va afegir sobre l’aportació de Dembélé.

Per la seua banda, Griezmann va dir que “estem gaudint de Messi. És una llegenda i tant de bo ens ajudi a guanyar. Carai amb la pregunteta...”, quan el van interrogar sobre quant costava el seu company. “Leo ha demostrat que no l’ha afectat. Estem vivint una situació moguda en molts aspectes, però l’equip està aïllat. El club està amb Leo en aquest assumpte i cal defensar-se”, va assenyalar per la seua part Guillermo Amor, director de Relacions Institucionals.

Oshoala, Hansen i Hermoso celebren un dels quatre gols.