Roger Lamesa: “Tot i perdre, ens n'anem contentes”

Roger Lamesa.

La jugadora de l’AEM Iris va tenir una bona ocasió de gol.

La jugadora de l’AEM Iris va tenir una bona ocasió de gol.JORDI ECHEVARRIA

A diferència del partit anterior contra l’Osasuna, i fins i tot amb el mateix resultat (derrota per 1-0), Roger Lamesa, entrenador de l’AEM, va dir que va acabar molt satisfet amb el partit del seu equip: “Encara que tornem amb les mans buides a nivell de puntuació, sortim al cent per cent a nivell d’energia. He vist l’equip molt content i seguim amb la tònica de mirar de tu a tu aquests rivals”, va explicar a la conclusió de l’encontre.

Va explicar que el que més li va agradar del partit va ser incomodar les blaugranes: “Durant la segona part, el Barça B ha tingut vint-i-cinc minuts en què no s’ha pogut instal·lar en el nostre camp i, quan aconsegueixes prendre la identitat al rival, s’expliquen moltes coses de les que passen.”

Va afegir que “elles l’han tingut i quan l’adversari té tanta qualitat sabem que això pot passar, però és una de les poques ocasions seues”, va manifestar Lamesa amb referència al gol que va desnivellar la balança, i va afegir: “Pel minut de la primera part podíem pensar que el Barça ens embotellaria a la segona i no ha estat el cas, és d’elogiar com ha sortit a competir l’equip.”

Segons l’entrenador lleidatà, l’únic que li va faltar al seu equip va ser materialitzar ocasions, perquè “el pla de partit l’han executat perfectament i han estat capaces de condicionar el Barça, i quan un equip com el Barça, que fa tantes coses bé, no pot fer-les, fa que tu et sentis molt satisfet”, va concloure Roger Lamesa.

Amb el cap ben alt. Així va perdre ahir l’AEM a la Ciutat Esportiva Joan Gamper davant d’un Barça B que va saber resoldre la que pràcticament va ser la seua única ocasió clara del partit per emportar-se els tres punts (1-0). Sí, les blaugranes es van apropiar la possessió des del primer minut, però no per això van ser millors. Ni de bon tros. De fet, hi van renunciar en algunes fases, especialment en el segon temps.

De fet, en una nova exhibició al centre del camp de Barbi i Hisui, al Barça li va costar molt trobar espais per dins i la prova d’això és que només va tenir dos arribades abans del descans, la del gol i una rematada de María Molina a la sortida d’un córner, que va atrapar sense complicacions Mireya. L’AEM sabia a què anava i va defensar amb molta disciplina. De fet, les ocasions més clares del primer temps van ser blaves. A punt va estar Pixu de sorprendre en dos xuts que va aturar Meri Muñoz, el segon després d’una pilota al travesser de Barbi.

Però el Barça B va desnivellar la balança allà on qualsevol treball grupal no pot arribar. Clàudia Riumalló va recollir una pilota rebotada a l’àrea i va aconseguir, de tir sec i ras a la dreta de Mireya, el gol que acabaria decidint el xoc. Va ser un cop dur per a l’AEM que, no obstant, va tornar dels vestidors amb les piles carregades, malgrat ser conscient de la dificultat de capgirar un marcador advers en el desplaçament possiblement més complicat de la temporada. Va créixer la pressió encara més, i això va obligar el Barcelona B a renunciar, per moments, a les senyes d’identitat de la Masia. L’AEM va incomodar l’equip blaugrana, no li va permetre crear i a causa d’això amb prou feines va arribar a la porteria lleidatana. De fet, les ocasions de perill es van donar al bàndol contrari, el de l’AEM. Primer la va tenir Iris, que es va trobar amb una rematada de cap al segon pal que no va aconseguir dirigir a porteria. Després, Hisui també va tenir la seua al rematar de cap una centrada de Nàdia. I Barbi ho va intentar al seu torn des de lluny amb un potent tret, però el gol es va resistir a arribar. La victòria va aixecar el Barça al coliderat amb l’Alabès, encara que amb dos partits més, i deixa l’AEM setè, a tres punts de la quarta posició que ara mateix marca el Seagull. Les de Roger Lamesa no van poder empatar, però si algú vol mirar una mica més enllà del marcador, i en segons quins casos és més que recomanable, va poder veure ahir un equip crescut.

I més enllà del que els resultats reflecteixin en una mesura o altra, l’AEM en el dia d’avui pot competir, posar en dificultat i guanyar –sí, també guanyar– qualsevol equip de la Lliga. I no és una conclusió menor. De fet, és la millor que es pot extreure després d’una derrota, perquè significa que l’equip estarà viu i lluitant per aconseguir la gesta de colar-se entre els quatre primers, fins a l’últim minut de l’última jornada de la competició.

Les lleidatanes, setenes després de sumar un punt dels últims nou Després de la derrota en la jornada d’ahir, l’equip lleidatà se situa a la setena posició de la taula, a l’haver sumat només un punt dels últims nou en joc. El 2021 no ha començat bé per a l’equip que entrena Roger Lamesa, ja que no coneix la victòria aquest nou any.