El Barça, a semifinals al golejar a la pròrroga el Granada en un matx que perdia 2-0 en el minut 88

El Barça, a semifinals al golejar a la pròrroga el Granada en un matx que perdia 2-0 en el minut 88 || Van marcar Griezmann i Jordi Alba, bigolejadors tots dos, i De Jong en un partit coral

De Jong, que va anotar un dels cinc gols, celebra un dels dos de Griezmann, que s’allunya.EUROPA PRESS

El Barça va complir els pronòstics i es va classificar ahir a la nit, encara que amb moltíssim sofriment i apel·lant a l’èpica, per a les semifinals de la Copa del Rei al vèncer en l’encreuament de quarts de final, disputat a partit únic a l’Estadio Nuevo Los Cármenes, per 3-5 el Granada en un matx que es va decidir a la pròrroga després d’acabar 2-2 el temps reglamentari.

L’equip local va arribar al minut 88 guanyant per 2-0 gràcies als gols del brasiler Robert Kenedy al primer temps i de Roberto Soldado a l’inici del segon, però el Barça va forçar el temps extra amb un gol del francès Antoine Griezmann en el minut 88 i un altre de Jordi Alba en l’afegit. Griezmann va culminar la remuntada visitant a la primera part de la pròrroga i Fede Vico va empatar de nou al transformar en gol un penal, mentre que a la segona meitat del temps extra l’holandès Frankie de Jong i de nou Jordi Alba van firmar el 3-5 final i el pas a semifinals del Barça.

Ronald Koeman ja va demostrar en l’alineació la importància que donava a l’eliminatòria copera. Trincao, que va deixar Dembélé a la banqueta, va ser l’únic suplent habitual en un onze en el qual van aparèixer des de Ter Stegen, que es va estrenar en aquesta Copa, fins a Sergi Roberto, per primera vegada d’inici en el lateral dret des de la lesió, amb la confirmació d’Umtiti per Lenglet al centre de la defensa. Amb dos gols a sota i un peu fora de la Copa, al Barça no n’hi va quedar cap altra que abocar-se sobre la meta local amb gairebé 45 minuts encara al davant. Al final, en una nit boja de Copa, l’equip blaugrana va vèncer 3-5 en una pròrroga a què va arribar de forma èpica. A part del Barça, ahir es va classificar el Llevant al vèncer el Vila-real (1-0), que s’afegeix al Sevilla i el guanyador del Betis-Athletic d’avui. El sorteig se celebrarà demà.

Koeman: “Pot ser que sigui un punt d’inflexió” “Hem merescut merèixer guanyar aquest partit per l’actitud que hem tingut. Pot ser que sigui un punt d’inflexió. Hem treballat tant que pot ser un moment per creure en nosaltres mateixos. La mentalitat de l’equip ha estat el que més m’ha agradat. No deixem d’intentar-ho. No hem tingut sort en algunes ocasions, les treia el porter, els pals... semblava que perdríem”, va dir el tècnic del Barça.