ELS DETALLS

Ocasió perduda del Força Lleida

El Força Lleida desaprofita una renda de 17 punts i acaba perdent davant d'un Castelló més sòlid || Un parcial de 7-23 a l'últim quart condemna els de Gustavo Aranzana

Lucas N’Guessan intenta superar la defensa d’Edwards durant el partit d’ahir.

Lucas N’Guessan intenta superar la defensa d’Edwards durant el partit d’ahir.POL PUERTAS

L’ICG Força Lleida va deixar escapar ahir una immillorable ocasió per enganxar-se de ple a la lluita pels llocs de play-off d’ascens al perdre contra el TAU Castelló (72-74), un partit que va arribar a dominar per 17 punts al tall del descans però que va acabar llançant per la borda després d’encaixar un parcial de 7-23 a l’últim assalt. Els de Gustavo Aranzana no van treure profit de les derrotes de dos dels rivals directes, Granada i Almansa, i veu com el Palma els supera a la classificació. A més, Kaspars Vecvagars va haver d’abandonar el partit al poc d’iniciar-se la segona meitat per un cop a l’espatlla dreta, una baixa que l’equip va notar molt, ja que fins aquell moment estava sent el far ofensiu. L’única nota positiva va ser el debut de Kendal Manuel, que va mostrar els seus dots anotadors, encara que ahir no van ser suficients per guanyar.

El primer quart va ser una guerra d’imprecisions entre tots dos equips, molt espessos en atac producte de la gran defensa que es va veure a les dos cistelles. L’ICG Lleida va estar una mica més encertat en el triple i això li va permetre arribar a doblar el seu rival a poc més d’un minut del final del període (14-7), la qual cosa va obligar Toni Ten a parar el partit. El Castelló, que feia tres setmanes que no jugava per la Covid-19, va notar aquesta falta de competitivitat i va sobreviure gràcies als tirs lliures i a un triple de Dukan, ja que va fallar tots els tirs de dos punts que va intentar en aquest quart. Aquest desequilibri es va traduir en el marcador, dominat pels lleidatans després dels primers 10 minuts (14-8), i això que tenia dos de les seues principals referències, Buchanan i Carrera, a la banqueta ja amb dos faltes. El quadre d’Aranzana va ampliar la renda fins als vuit punts tot just iniciar el segon acte, amb dos accions de Lucas N’Guessan, però allà se’ls van apagar els llums als de negre per primera vegada, a l’encaixar un parcial de 0-8 que va equilibrar de nou el partit a 18. Aranzana va parar el partit i va donar entrada al seu últim fitxatge, un Kendal Manuel que tot just trepitjar la pista va demostrar el que ja va avançar a la presentació, la seua facilitat anotadora. La primera pilota que li va arribar la va ficar des de més enllà dels 6,75, seguit de dos més de Vecvagars i Chapela, que van completar un parcial de 12-0 per situar els de negre amb dotze punts a dalt (30-18). La sagnia local no es va aturar allà i dos triples més, un del letó, que tornava a ser el del dia de Granada, i un altre de Toledo, més una cistella en suspensió de Manuel van elevar la renda fins als 17 punts (40-23), la màxima en tot el partit, reduïda a 13 al descans (40-27).

El letó, que estava sent el millor, es va retirar al cap de pocs segons del tercer quart i l’equip ho va notar

A la tornada dels vestidors el guió va començar a canviar, sobretot perquè el Castelló va afinar més la punteria des de la llarga distància, que a la primera part havia estat pràcticament nul·la. Dos triples de Dukan i un altre d’Adala van reduir les diferències a set punts (49-42), encara que aquesta vegada l’ICG Lleida va respondre de forma immediata amb cinc punts del debutant Manuel que van permetre recuperar els dotze d’avantatge (54-42), que es van quedar en onze (56-45) abans d’entrar a l’últim període.

El quadre de la Plana ja tenia activat el mode remuntada, mentre que els lleidatans començaven a flaquejar, sobretot en defensa, cosa que va acabar sent definitiva. El 0-9 de sortida d’aquest últim assalt així ho va testificar, amb Duran i Edwards fent molt de mal. Només 47 segons va tardar Aranzana a demanar un temps mort, una mesura que no va servir per a res, ja que els de Toni Ten estaven llançats i amb un gran encert des de més enllà de 6,75.

A còpia de triples –quatre de gairebé seguits, tres de Dukan–, els castellonencs van capgirar el marcador després de completar un parcial demolidor de 7-23, situant-se amb un 63-68 a 2:40 per al final. El guió havia canviat per complet.

El Castelló estava molt còmode i amb un joc molt fluid, al contrari que els de negre, que havien perdut tot rigor defensiu i es mostraven molt precipitats. Tot i així va tenir opcions. Es van situar a un punt (67-68) amb els tirs lliures de Polanco i Carrera, ahir fora del partit, però un triple d’Adala en segona opció va matar el partit i va permetre al Castelló continuar invicte com a visitant.