El Barça necessita la pròrroga per passar a semifinals

Va patir després d'un pèssim primer quart i va haver de remuntar 20 punts

El blaugrana Brandon Davies lluita amb Yannick Nzosa.

El blaugrana Brandon Davies lluita amb Yannick Nzosa.EFE

Amb molt sofriment i amb una pròrroga després d’estar gairebé tot el partit contra les cordes, el Barça va acabar traient el seu bitllet per a semifinals de la Copa del Rei a l’apagar, gràcies a la millor versió de Corey Higgins, la rebel·lió d’un excels Unicaja que el va atropellar al primer quart (15-29) i va arribar a estar vint punts a dalt guiat per Dario Brizuela, autor de 33 punts (103-93).

S’enfrontaven dos plantilles amb ratxes diametralment oposades. Els blaugranes arribaven en un gran moment de joc i resultats, amb onze triomfs en dotze partits el 2021, mentre que els andalusos encadenaven una sèrie de tretze derrotes i una sola victòria, fins que diumenge va vèncer el Fuenlabrada a la Lliga. Però res d’això no es va reflectir ahir a la pista. El primer quart va ser un monòleg de l’Unicaja. Va sortir a mossegar i va envestir el Barça en els seus millors moments de la temporada. Tot li sortia a un equip crescut al ritme que marcava un imperial Brizuela.

Va iniciar llavors el Barcelona una de llarga i lenta remuntada. A poc a poc es va anar atansant al marcador i, després de posar-se davant ja a l’últim quart, va veure com els andalusos forçaven la pròrroga després de fallar un últim tir lliure Mirotic. A l’afegit el Barça ja no va donar opció al rival. Avui s’enfrontarà amb el Baskonia (19.00), mentre que el Madrid-Tenerife es jugarà les 16.00.

El Baskonia es va classificar per a les semifinals al derrotar el Joventut per 96-87, en un partit que els alabeses van dominar de principi a final. A la primera part ja guanyaven 55-47.