ELS DETALLS

Passeig triomfal

El Força Lleida escombra el cuer Canoe per mantenir la candidatura a la fase d'ascens || El partit va quedar sentenciat en el primer quart, amb un avantatge de 21 punts

Lucas N’Guessan busca un espai davant del pivot danès Sami Eleraky.

Lucas N’Guessan busca un espai davant del pivot danès Sami Eleraky.ÁREA 11

L’ICG Força Lleida va aconseguir ahir una còmoda victòria a la pista del cuer Real Canoe que li permet mantenir la candidatura a la fase d’ascens (68-93). Va ser un triomf més fàcil del que s’esperava, el tercer seguit lluny del Barris Nord –cosa que no passava des del 2015– i per la diferència més gran en la història del club.

Fins ahir, la victòria més àmplia com a visitant era el 62-85 a Marín (2016-17). La superioritat lleidatana ja va quedar patent al primer quart, en el qual el partit va quedar sentenciat amb el 6-27.

Carrera va obrir el matx amb dos triples seguits des de la cantonada i Polanco es va unir al festival per al 4-13 abans dels primers moviments de banqueta. Chapela i Manuel van donar descans a Sans i Polanco i el base gallec es va encarregar d’ampliar l’avantatge fins a un insultant 6-20 a falta de 3:20 per al final d’aquest primer acte.

José Rey, tècnic dels madrilenys, no va tenir més remei que demanar el primer temps mort. Però el bombardeig del Força Lleida va seguir el seu curs, amb un N’Guessan estel·lar davant de l’absència total d’oposició en el joc interior.

El neerlandès va tancar un parcial de 0-12 (6-27) davant una tremenda debilitat del cuer del grup B.

Encara que es tractava de l’últim classificat, ni els més optimistes haurien imaginat tancar el primer quart amb un avantatge de 21 punts, que va augmentar amb el triple de Bulic per inaugurar el segon acte. Tanmateix, la defensa de llibre del Força Lleida va començar a flaquejar a mesura que avançaven els minuts i el Canoe va anotar amb més facilitat.

Björnosson es va convertir en un dels jugadors més destacats del conjunt madrileny i amb Miguel González van aconseguir reduir les diferències fins als 14 punts (20-34). Tanmateix, l’equip de Gustavo Aranzana no va perdre els nervis i va tornar a prémer l’accelerador.

Chapela, Carrera i Polanco, amb el seu segon triple, van firmar un parcial de 0-7 per provocar la segona aturada de Rey a 3:48 del descans (20-41). Resposta del conjunt madrileny amb 5 punts seguits de Miguel González i Gil, que es van trobar amb un altre triple de Polanco com a resposta.

Cada intent de reacció local el seguia un encert exterior de Spicey, que va establir el 28-49.

Els 25 punts de marge són la victòria més àmplia en la història del Força Lleida lluny del Barris Nord

Aranzana va demanar més esforç en defensa a la segona meitat, tot i els 19 punts de renda (30-49). Gràcies a l’augment de la intensitat, el Força Lleida no va tardar a tornar a estirar-se i un triple de Feliu va posar els 26 punts de diferència (35-61). Tot amb Bulic com a center per donar descans a Buchanan, castigat per les faltes. Faltava per aparèixer un Manuel encara en procés d’adaptació i ho va fer de la millor manera, demostrant capacitat anotadora des de la zona exterior. Dos triples consecutius de l’internacional moçambiquès van permetre a l’ICG Força Lleida tancar el tercer quart amb una màxima diferència de 27 punts (44-71).

Els últims deu minuts van ser un tràmit per als equips, conscients que la victòria seria per als lleidatans. Tanmateix, al Canoe encara li quedava la missió de maquillar el resultat final.

En aquest sentit, Rey va basar el joc en el tir exterior, mentre que els d’Aranzana dominaven la resta de les facetes del joc. Polanco va obrir els últims 10 minuts per establir una màxima renda de 29 punts (44-73) que no tornaria a passar, ja que als madrilenys els va començar a entrar tot.

De fet, 6 dels seus 12 triples van arribar en aquest últim quart. Per la seua part, el Força Lleida es va dedicar a deixar que passés el temps i assajar jugades de cara a pròxims compromisos, tant o més importants que el d’ahir al Pez Volador.

La igualtat a la zona mitjana de la taula amb prou feines donarà respir a un equip que ara descansarà una setmana a causa dels compromisos internacionals i que tornarà a competir diumenge 28 (12.30) a la pista de l’Osca.