TENIS OPEN D?AUSTRÀLIA

Djokovic, primer finalista a eliminar Karatsev, la revelació del torneig

Novak Djokovic, en un moment del partit d’ahir.

Novak Djokovic, en un moment del partit d’ahir.EFE

Novak Djokovic es va convertir ahir en el primer finalista de l’Open d’Austràlia, primer Grand Slam de la temporada, al guanyar el rus Aslan Karatsev per 6-3, 6-4, 6-2. El de Belgrad tornarà a estar en el partit decisiu a Melbourne Park per novena vegada en la seua carrera i ara provarà d’allargar aquest idil·li mantenint el rècord perfecte i alçar el seu novè títol davant del guanyador del duel entre el rus Daniïl Medvédev i el grec Stefanos Tsitsipas.

El número u del món, que després de l’eliminació de Rafa Nadal a quarts superarà el 8 de març el rècord del suís Roger Federer de setmanes en aquesta posició amb 311, va posar fi a l’aventura de Karatsev, la gran revelació, 114 del món, classificat des de la prèvia i que aspirava a convertir-se en el primer tenista a jugar la final en la seua primera aparició en un Grand Slam.

La final femenina la jugaran la japonesa Naomi Osaka i la nord-americana Jennifer Brady, que van eliminar Serena Williams i Karolína Muchová, respectivament. Serena, molt afectada, va abandonar la sala de premsa entre llàgrimes.