El Cadí davant d'una derrota dolorosa, en un partit molt igualat

Dimarts, amb l’Avenida - El Cadí recuperarà dimarts al Palau (19.30) el partit de la jornada 21 contra l’Avenida.ÁREA 11

Sobre les ocasions de les lleidatanes de poder guanyar el partit, el lleidatà va dir que “l’Ensino ha tingut més sort en un minut que ha estat decisiu per al partit. Elles han encertat un triple a tauler i nosaltres hem tingut l’últim tir per empatar. Tanmateix, el partit no se’ns escapa per això. Se’ns escapa en el primer quart i en algunes fases del segon, en les quals l’equip necessitava donar més del que ha donat”, va afegir Canut.

Les lleidatanes es van posar al davant a l’últim quart després d’arribar a perdre per 10 punts

El Cadí va encaixar ahir contra l’Ensino una dolorosa derrota, en un igualat partit entre aspirants al play-off, que va decidir un triple de Prieto a falta d’1,5 segons (76-73). L’últim tir de Yurena Díaz, que hauria forçat la pròrroga, no va entrar i les urgellenques van veure frenada la progressió a la classificació. Tanmateix, l’equip de Canut va ser capaç d’aixecar 10 punts de desavantatge al final del tercer quart i lluitar pel triomf davant d’un dur rival, mostrant una vegada més la seua determinació.

Les locals van començar fortes, amb facilitat en l’anotació, però després de les primeres rotacions el Cadí va aconseguir anivellar el duel (12-12). Fins i tot va arribar a posar-se davant gràcies a una cistella d’Etxarri (15-16), però la superioritat en el joc interior, amb una Hempe imparable, va acabar decantant el primer quart a favor de les gallegues (22-20) malgrat els últims punts de Bahí.

El Cadí va continuar plantant cara en l’inici del segon quart i va tornar a posar-se davant amb un triple de Mestres (22-25). Però l’Ensino va començar a fer gala d’un gran encert exterior i amb un parcial de 10-0 va posar en conflictes les lleidatanes.

Canut va intentar parar el matx, però la taula es va desentendre de la seua sol·licitud de temps mort, que va poder demanar finalment a falta de 5 minuts per al descans i el 32-27 al marcador. L’equip lleidatà va buscar més Dornstauder, però les gallegues van respondre amb White i un nou triple de Vega Gimeno, el cinquè per a l’Ensino a la primera meitat.

La màxima diferència de 9 punts (38-29) feia perillar una segona meitat igualada, però Resimont i Etxarri van aconseguir ajustar el marcador abans que els dos equips enfilessin els vestidors del Pazo dos Deportes..

Les urgellenques van intentar donar un punt més de velocitat per ficar-se en la batalla pel triomf. Però cada vegada que el Cadí anotava amb facilitat, rebia un altre càstig en foma de tir exterior. Laura Peña va anotar el segon triple per a les visitants per al 47-43 i va contestar Oma amb el setè de les locals. Després del vuitè, de Gimeno per al 55-45, el tècnic del Cadí no va tenir més remei que demanar temps mort. A falta de 3:17 per al final del tercer quart s’escapaven les opcions. Però una antiesportiva de Gimeno en els últims instants va contribuir a ajustar de nou el duel (59-53).

Stanacev va obrir l’últim acte amb una cistella i allà va aparèixer el coratge lleidatà, amb un parcial de 0-9 per donar la volta al marcador (61-62). I va arribar un altre triple, aquesta vegada de Hempe.

L’ex del Sedis, desapareguda des del primer quart, va ser decisiva per a les gallegues. Resimont ho va ser per a un Cadí que va tornar a posar-se davant a falta de 2:33 (69-70).

Es van succeir els cops per entrar a l’últim minut amb tot per decidir (73-73). L’Ensino va tenir dos atacs que va fallar i Oma va cometre passos en el tercer.

El Cadí va passar a poder sentenciar, però Dornstauder no va arribar a tirar a falta d’11,2 segons. Les lleidatanes van gastar les faltes que els restaven per deixar les gallegues amb el mínim temps d’intentar un llançament.

Restaven 6,3 segons i tot semblava destinat a la pròrroga. Prieto va rebre la pilota escorada i es va inventar un triple a tauler per al 76-73.

Amb només 1,5 segons, el Cadí va elaborar una jugada per al llançament de Yurena Díaz, però la pilota va rebotar al cèrcol i el triomf es va quedar a Lugo..

“No hem estat agressives a la primera meitat” El tècnic del Cadí, Bernat Canut, va manifestar després del partit a la pista de l’Ensino que “hem anat de menys a més. Buscàvem intensitat defensiva a la primera meitat i no l’hem trobat. Ens ha faltat l’atreviment extra per provocar els seus errors. A la segona meitat hem estat millor, encara que han aconseguit anar-se’n 10 punts a dalt. Hem millorat defensivament, amb més agressivitat”.