Ensopegada imperdonable del Barça

El Barça desaprofita l'ocasió d'enganxar-se a la lluita pel títol cedint un empat al Camp Nou davant del Cadis || Messi va avançar de penal els blaugranes, però els andalusos van marcar també des dels onze metres

Els futbolistes del Cadis celebren el gol d’Álex Fernández, amb el qual van sumar un punt al Camp Nou davant d’un Barça que no va saber retallar més respecte a l’Atlètic.EFE / TONI ALBIR

El Barça va culminar la seua mala setmana deixant-se dos punts ahir al Camp Nou davant del Cadis (1-1), en un partit que Messi va obrir des del punt de penal i que Álex Fernández, des de la mateixa distància, va igualar, impedint als blaugranes retallar més distància amb el líder Atlètic de Madrid, a 8 punts. L’argentí va causar la seua víctima 38 a la Lliga a l’anotar l’1-0 des dels onze metres superada la mitja hora, però un error de Lenglet en el minut 89 va permetre als d’Álvaro Cervera rescatar un punt i colpejar de nou un equip al qual ja havia guanyat en l’anada.

D’aquesta manera, el Barça perd la seua oportunitat de retallar més punts als de Simeone, que van caure dissabte davant del Llevant (0-2), i de recuperar-se anímicament de la dura derrota contra el PSG (1-4) que els va deixar amb un peu fora de la Lliga de Campions..

Amb el mateix onze que va clavar el genoll davant del conjunt parisenc, els de Ronald Koeman van dominar davant d’un Cadis clavat darrere amb fins a nou homes a la frontal, que els va impedir arribar amb perill a l’àrea en el primer tram del matx. Tot i així, Messi va avisar abans de la mitja hora en un xut amb rosca que va desviar Ledesma. Els dos jugadors argentins van tornar a citar-se només uns minuts més tard, en el 32, després que Salvi fes caure Pedri dins de l’àrea quan va aconseguir escapolir-se del defensa andalús. Leo es va plantar davant el punt de penal i va enganyar el porter cadista amb un llançament ras (1-0).

Lenglet comet un matusser penal sobre Sobrino i el Cadis anivella el marcador en el tram final

El tècnic va alinear el mateix onze de la desfeta amb el PSG en l’anada de vuitens de la Lliga de Campions

Els d’Álvaro Cervera van respondre aviat en una centrada de Salvi que Sobrino no va poder rematar amb encert, però el quadre blaugrana va recuperar immediatament el control. Encara que aconseguia arribar assíduament a l’àrea rival, la falta d’encert als últims metres li va impedir d’incrementar la renda abans del descans.

Malgrat tot, va veure porta en dos ocasions de Pedri i De Jong, anul·lades per fora de joc. El preparador cadista va buscar la reacció amb un triple canvi –entre ells José Mari, que no jugava des de la jornada 8–, i la lesió de Salvi un parell de minuts després el va obligar a executar el quart, però l’equip va continuar sense poder atansar-se a l’àrea de Ter Stegen.

Els blaugranes, en canvi, no aconseguien matar el partit i l’ombra del dubte sobrevolava el recinte blaugrana. Dembélé, abans de marxar substituït per Riqui Puig, va estar a punt de sorprendre en una rematada creuada que se’n va anar fora per molt poc, i també ho va intentar Messi, primer en una volea alta i després amb un xut des de la frontal que va fregar l’escaire.

Quan el duel s’encaminava cap al temps afegit, Lenglet va colpejar Sobrino a l’àrea en una pilota dividida i l’àrbitre no va dubtar a decretar la pena màxima. Álex Fernández no va titubejar per materialitzar-la i igualar la contesa (1-1).

El Barça va interrompre una ratxa de 7 victòries i es va quedar a la tercera plaça, a 8 punts del líder Atlètic. Dimecres l’espera l’Elx en el partit corresponent a la primera jornada i el cap de setmana vinent, el Sevilla, també el seu rival en la tornada de semifinals de la Copa, en la qual provarà de remuntar el 2-0 de l’anada.

Messi supera Xavi de blaugrana amb més partits en Lliga “Esclar que estic molt decebut, més encara que dimarts. Portàvem una bona trajectòria en el campionat i teníem un partit a casa per retallar distància als de dalt. Era un partit que l’equip havia de guanyar per la seua qualitat i no ho hem fet”, va assenyalar Ronald Koeman després del matx. Sobre el penal de Lenglet, va dir que “és molt dubtós, però es pot xiular. Per a un defensa sempre és important on ets. No sé si el defensa ha d’arriscar-se a anar a buscar aquesta pilota”, va afegir l’entrenador.

“Més decepció que la de dimarts”

“Fa moltíssim mal, perquè la derrota de l’Atlètic de Madrid ens donava una oportunitat per ficar-nos allà. Perdre dos punts amb un penal en el minut 90 és difícil d’assimilar. Venint d’on veníem, era important sumar els tres punts per posar-nos a prop del capdavant”, va manifestar Gerard Piqué, que va tornar a ser titular en l’eix de la defensa. “És difícil, però ho hem d’intentar. Toca aixecar-se, dimecres tenim un altre partit a casa contra l’Elx, intentarem sumar els tres punts. Això d’aquesta vegada no ho esperàvem”, va reconèixer Piqué.

“És un cop dur, dol moltíssim”

Leo Messi es va convertir ahir davant del Cadis al Camp Nou en el jugador blaugrana amb més partits a la Lliga, amb 506, superant els 505 que va jugar el centrecampista Xavi Hernández. Tanmateix, encara es manté lluny del rècord absolut de partits a la màxima categoria del futbol estatal, que atresora el porter Andoni Zubizarreta, amb 622. A més, Messi ja ha marcat a 38 equips diferents en la competició, un rècord a la Lliga. El davanter del Barça s’ha mesurat a 40 conjunts diferents a la màxima categoria i només se li han resistit Xerez i Múrcia.