ELS DETALLS

Debut de prestigi

L'AEM suma un bon punt en l'estrena de la fase d'ascens a l'elit, en la seua visita a l'Atlètic de Madrid B || L'equip lleidatà va firmar un partit discret en atac però va tornar a oferir una gran actuació defensiva i va mantenir la porteria a zero

Andrea pugna amb una rival en una acció del partit.

Andrea pugna amb una rival en una acció del partit.JORDI ECHEVARRIA

Que l’AEM competiria i posaria en dificultats qualsevol equip era un fix en qualsevol travessa. Les lleidatanes debutaven ahir en la fase d’ascens a Primera Divisió –Lliga Iberdrola– al Centro Deportivo Wanda davant del filial de l’Atlètic de Madrid, líder de l’altre subgrup en la primera fase i ho van fer amb un bon empat (0-0).

Les de Roger Lamesa, ja amb la permanència a la butxaca, jugaven sense cap tipus de pressió, però van sortir a totes i, en els primers vint minuts van asfixiar les matalasseres, que van tenir seriosos problemes per sortir amb la pilota controlada del seu camp, una de les seues principals virtuts. Va ser en aquest context quan Natalia, explotant la seua punta de velocitat a l’esquena de la defensa, va tenir una de les més clares de les blaves, després de resoldre una triangulació amb Barbi i Alexia amb un tret creuat que va sortir fregant el pal.

A mitjan del primer temps, l’Atlètic B va fer un pas endavant i a poc a poc va començar a canviar les pilotes en profunditat cap a Reyes i Alexia Fernández a les bandes per les passades curtes davant d’un AEM que, no obstant, no va concedir res al seu contrincant en un altre partit excel·lent de la defensa lleidatana. En els últims compassos del primer temps, Natalia es va doldre d’una estrebada en els isquiotibials i, després del descans, va ser reemplaçada per Patri, que es va aparellar amb Alexia en absència, ahir per motius laborals, de la capitana Pixu.

No era l’única baixa amb què arribava al duel el quadre de Roger Lamesa, ja que també arrossegaven problemes físics Ainhoa i Cris, que malgrat ser a la banqueta, no van tenir minuts..

El filial madrileny, que va anar de menys a més, va tenir els seus millors moments en l’inici del segon temps i, de fet, va estar a punt de marcar en un xut de Bernabé que va picar al pal de la porteria de Mireya. Minuts després, era Alicia la que posava a prova la portera cartaginesa, que al final va poder mantenir la porteria a zero per segon partit seguit.

I primer punt en aquesta fase. L’AEM va intentar fer un pas endavant passant del 3-4-3 al 4-2-3-1, la seua principal alternativa en els últims partits, i va aconseguir controlar una mica més les escomeses rivals i tenir més presència enal centre del camp, passant Miró al darrere i donant també entrada a Andrea.

Malgrat que no va ser, sigui com sigui, un dels millors partits de les lleidatanes a dalt, van intentar trobar el gol amb una falta que Alexia va provar d’enviar directa a porteria i, ja a la recta final del partit, en un xut creuat d’Andrea que va sortir fregant el pal llarg de Paula Vizoso..

Amb aquest punt sumat ahir, l’AEM és sisè a la classificació empatat a punts i a coeficient amb el setè, el Barça B, que va caure al camp de l’Oviedo per 2-1. El següent encontre de les lleidatanes serà el cap de setmana vinent i suposarà l’estrena a casa en aquesta fase d’ascens, davant del Racing de Santander, un partit que podria suposar el retorn del públic al Recasens un any després.