ELS DETALLS

Derrota cruel del Força Lleida a Ourense

El Força Lleida cau a Ourense malgrat dominar per 5 punts a un minut del final || Carrera, el millor amb 26 punts, va errar l'última possessió i l'equip es va enfonsar en la pròrroga

Kendal Manuel, ahir molt apagat, intenta llançar cistella envoltat per Menzies i Dimitrijevic.ÁREA 11

L’ICG Força Lleida va acabar clavant el genoll a Ourense en un partit que tenia pràcticament guanyat a un minut del final, quan dominava per cinc punts. Però dos triples de Spight des de set metres van revitalitzar al quadre gallec, que a la pròrroga va passar per sobre d’un esgotat equip lleidatà que, a més, va acabar cedint per 11 punts (88-77), massa càstig pels mèrits que va fer i que li pot complicar el futur per l’average.

Gustavo Aranzana va poder comptar al final amb Kaspars Vecgars, que va sortir en el quintet inicial al superar els problemes físics a l’espatlla dreta que s’havien reproduït a l’entrenament de divendres. Juntament amb el letó, el val·lisoletà va posar d’inici Sans en la direcció, Feliu a l’ala i Buchanan i Bulic per dins, un quintet que anava una mica irregular durant els primers cinc minuts, en els quals l’Ourense va arribar a gaudir de sis punts de renda superat l’equador del quart, amb sengles triples del veterà Uriz (15-9).

Aranzana va canviar gairebé d’una tacada al seu cinc inicial i va situar a pista Chapela, encara una mica minvat en un turmell, Manuel, Polanco, N’Guessan i Carrera, aquest últim situat al pal baix, i l’equip es va entonar. Dos triples de Manuel i Polanco van ajudar que el marcador recobrés la igualtat al final del primer quart (20-18).

L’ICG Força Lleida, molt fatigat, va acabar cedint per onze punts al final de la pròrroga

Al segon, el Força Lleida va sortir millor, especialment Carrera, que amb una cistella des de mitjana distancia i un triple va posar de nou al davant els lleidatans (22-23), ahir de taronja. L’entrada de Menzies, el gegant de la Lliga amb 2,21 metres d’altura, va ser un escull per als lleidatans, que van patir per ficar pilotes interiors.

La intimidació de l’anglès va assecar N’Guessan però no va poder amb Buchanan, encara que el nord-americà no es va prodigar gaire. El partit va entrar en una fase d’intercanvi de cops que va acabar en taules al descans, al completar Vecvagars un contraatac franc després de la setena pèrdua dels d’Orense, per sis del Força Lleida, que deixava constància de les imprecisions que hi havia hagut en la primera meitat.

El guió no va canviar gens ni mica en l’arrancada del tercer període, amb els dos equips rellevant-se en el comandament del marcador, si bé l’ICG Força Lleida va perdre l’oportunitat d’agafar un avantatge més folgat. Després d’un triple de Sans que situava el 39-41, els d’Aranzana van errar diversos atacs seguits, alguns francs que els haurien pogut donar cinc punts de renda.

Van ser els locals els que van prendre l’avantatge gràcies a Joseph, amo i senyor sota els taulers. El nord-americà va anotar dos cistelles seguides que van tombar el lluminós i van liderar un parcial de 13-4 que va posar l’Ourense amb el seu màxim avantatge fins a aquell moment, set punts (52-45), diferència que es va mantenir al final del període (54-47).

Calia una reacció i aquesta va arribar de la mà de Michael Carrera i Kaspars Vecvagars. Els dos van capitalitzar tots els punts del seu equip en l’últim període (tret d’un triple de Sans).

Especialment inspirat va estar el veneçolà, carregant el rebot ofensiu i traient punts extra que, amb l’encert exterior del letó, van portar el Força Lleida a capgirar el marcador amb un parcial de 7-19 i situar-se amb cinc punts a dalt (61-66) a falta tan sols de 59 segons per al final del temps reglamentari. L’Ourense estava tocat de mort, però va ressorgir gràcies a dos triplassos de Spight i una palmellada d’Henríquez, que va rebotar després d’un tap de Carrera sobre Yates, que va posar un increïble 69-68 al lluminós, encara amb 17 segons per jugar-se.

Una tècnica sobre Yates per protestar durant el temps mort d’Aranzana va permetre a Vecvagars empatar a 69 des del tir lliure i Carrera va tenir l’última possessió per guanyar, però el seu tir lliure no va voler entrar i l’encontre se’n va anar a la pròrroga, en la qual el Força Lleida es va enfonsar fruit de la fatiga. .

Li va faltar energia i encert, al contrari que a l’Ourense, que va rematar la feina amb més triples, ara de Spight, Henríquez i Tomàs, per acabar guanyant per 11 punts, una renda irreal però que deixa l’average franc per als gallecs i tocat anímicament un quadre lleidatà que descansarà en la pròxima jornada.

Pa Mor Diene intenta llançar davant de dos rivals.