ELS DETALLS

Golejada intimidatòria

El Barça passa per sobre de la Reial en una gran segona part que el manté en la lluita per la Lliga en el primer duel de Laporta com a president || Messi va firmar un doblet el dia que superava Xavi com el blaugrana amb més partits oficials de la història del club

Leo Messi i Dembélé celebren un dels seus gols d’ahir.

Leo Messi i Dembélé celebren un dels seus gols d’ahir.EFE

El Barça tampoc va fallar ahir en el tancament de la vint-i-vuitena jornada de LaLiga Santander i continua com el principal perseguidor de l’Atlètic de Madrid després de salvar amb més facilitat de l’esperada la visita a una Reial Societat que va esborrar del camp amb una sonora golejada per 1-6. El conjunt blaugrana no afluixa en la persecució al líder i va respondre amb molta contundència a les victòries tant dels de Diego Pablo Simeone, amb sofriment davant de l’Alabès amb penal aturat d’Oblak a poc pel final, com del Reial Madrid per mantenir-se a quatre punts del capdamunt amb la primera victòria ja amb Joan Laporta com a president.

Els de Ronald Koeman van encadenar la novena victòria seguida lluny del Camp Nou. Des de la dura ensopegada al Ramón de Carranza, el Barça s’ha trobat molt còmode com a visitant, i ahir va continuar amb la seua dinàmica guanyadora fins i tot en una sortida tan teòricament complicada com la del Reale Arena, un altre reforç més en la seua remuntada actual.

Allà va topar amb una Reial Societat que no va ser aquell equip aguerrit i atrevit que s’esperava i que va plantar batalla fa uns mesos a la Supercopa d’Espanya. Ahir amb prou feines va poder oposar resistència a un Barça que en dos fogonades al final del primer temps i a l’inici del segon, va acabar per sentenciar el triomf.

Dest es va estrenar amb un doblet i ja són 18 els golejadors diferents de l’equip aquesta temporada

Els blaugranes van piconar, però no van tenir un partit senzill inicialment, principalment pel plantejament dels d’Imanol Alguacil. El tècnic guipuscoà tenia baixes sensibles com Silva, Guridi i Monreal, i a última hora es va trobar la d’Aihen Muñoz, per la qual cosa va haver d’improvisar amb Merquelanz com a lateral esquerre en un esquema més preocupat de tancar buits i d’aprofitar les transicions que del protagonisme que li agrada tenir.

El Barça, avalat de nou en el seu ja gairebé inamovible 3-5-2 que dona protagonisme a Dest i Jordi Alba, ambdós claus en el partit d’ahir, va aconseguir el comandament amb la millor versió de Busquets, però li va costar trobar els camins cap a la porteria de Remiro. De fet, va ser la Reial la que hauria pogut colpejar primer per mitjà d’Isak, el seu millor jugador, que no va encertar amb la rematada propera davant de l’impassible Ter Stegen després d’una errada de De Jong en un rebuig.

Però amb el pas dels minuts, el xoc es va anar inclinant cap a la porteria reialista, perillós davant d’un equip amb l’estat d’ànim actual com el que té el culer. Així, en sis minuts, del 37 al 43, els de Ronald Koeman van encarrilar la victòria amb dos gols. El primer, obra de Griezmann després de recollir un rebuig de Remiro a un xut proper de Dembélé després d’assistència d’Alba, en una jugada que havia començat amb una centrada de Dest que havia acabat al travesser.

El segon, obra del mateix Dest, just abans del descans i després que Ter Stegen tornés a resoldre davant d’Isak un altre error de la defensa, en aquest cas a la sortida de pilota. El lateral nord-americà va recollir una magistral assistència de Messi i va batre Remiro de xut creuat.

El pas pels vestidors no va portar una millor versió d’una Reial que va semblar tenir el cap més pendent en la seua cita històrica de la final copera davant de l’Athletic. Sense protagonisme d’Oyarzabal, i amb poc de Merino i Portu, el conjunt guipuscoà no va tenir recursos per ficar-se en el xoc i va treure la bandera blanca en uns altres tres minuts fatals. Alba va tornar a fer mal i Dest, ara de retruc, va fer pujar el 0-3 que ja deixava el partit vist per a sentència.

Però el Barça no va aixecar el peu de l’accelerador, va continuar pressionant i no va tardar a arribar el quart, aquesta vegada amb la firma de Leo Messi, que ahir es convertia en el jugador amb més partits oficials en la història del Barça, 768, superant Xavi Hernández. Gran desmarcatge de l’argentí que, sense parar la pilota, recull una precisa assistència de Busquets per aixecar la pilota davant la sortida del porter i acabar amb qualsevol indici d’emoció.

La resta del partit va ser ja molt tranquil·la per als blaugranes, amb un conjunt txuri-urdin que tampoc no va trobar l’ànim per intentar maquillar res. Del poc ímpetu defensiu es va aprofitar un fulgurant Dembélé per fer el cinquè després que li n’anul·lessin un altre, d’igual execució, per un fora de joc rigorós.

Mentrestant, Barrenetxea va firmar el millor gol d’una nit amarga per a una Reial que no va poder evitar el sisè en la coneguda connexió Alba-Messi, gol de tiralínies per al doblet de l’astre argentí.

Asseguren que el Barça té lligat Wijnaldum Georginio Wijnaldum, futbolista del Liverpool, ha firmat un precontracte amb el Barcelona. Segons The Sunday Times, el jugador neerlandès que acaba contracte el proper mes de juny, ja ha arribat a un acord amb el club blaugrana i té firmat un precontracte, per la qual cosa es convertirà en la primera incorporació de l’acabat d’investir president Joan Laporta. Wijnaldum, de 30 anys, va arribar al Liverpool el 2016 procedent del Newcastle United, per poc més de 25 milions d’euros. Aquesta temporada ha jugat 40 partits amb els Reds i ha marcat tres gols.