FUTBOL MUNDIAL QATAR 2022

Triomf 'in extremis' de la selecció espanyola

Dani Olmo, format al Barça i actual centrecampista del Leipzig alemany, dona la victòria a Espanya al minut 92 || Geòrgia se'n va anar al descans guanyant

Dani Olmo, amb el dorsal número 19, va ser l’autor del gol que va donar la victòria a l’equip espanyol.EFE

La selecció espanyola va vèncer (1-2) ahir Geòrgia en la segona jornada de la fase de classificació per al Mundial de Qatar 2022, gràcies al gol de Dani Olmo al minut 92. El centrecampista del Leipzig va rescatar Espanya quan l’empat ja semblava bo sobretot després del mal primer temps.

Els de Luis, després de l’empat contra Grècia, se’n van anar al descans amb un merescut 1-0. L’embús i els dubtes afloraven a Espanya però els canvis i l’1-1 matiner de Ferran Torres van donar una mica d’aire.

Espanya va passar a arribar més i millor i sobre la botzina Olmo va canviar la cara a la selecció espanyola, amb la seua primera victòria, amb ànim i confiança renovades i 4 punts per veure millor la classificació del Grup B, on només el primer va directe al Mundial. La Roja va començar amb la possessió però era inofensiva i els locals no van tardar a demostrar la seua capacitat de sortir amb perill.

Una rematada de Ferran va ser tot el bagatge ofensiu espanyol en el primer temps, en un xivarri en l’àrea, però ni Pedri, ni Bryan Gil, ni Fabián no van mostrar la seua qualitat, ni Alba va fer el seu habitual recital de pujades, ni Morata els seus desmarcatges. Espanya va anar a menys i Geòrgia va venir a dalt des d’una gran parada d’Unai Simón en un córner.

La sensació de perill era encara més gran amb el ja gairebé oblidat soroll del públic, amb 15.000 persones a les grades gaudint de les carreres de Kvaratskhelia i companyia. La triple campiona d’Europa va començar a patir, una cosa que almenys no li va passar contra Grècia, i a punt del descans, una altra acció ràpida dels de Willy Sagnol va deixar l’1-0 de Kvaratskhelia, fàcil davant d’un mal replegament.

Luis Enrique va moure banqueta a la represa, va donar entrada a Íñigo Martínez i Dani Olmo, la solució que va avisar que té quan les coses no surten bé, i Espanya va millorar. No podia ser difícil fer-ho però el més important va ser trobar el gol aviat, al minut 56, en una centrada d’Alba que va rematar Ferran.

També van entrar Thiago i Llorente i Espanya va començar a ser més reconeixible. El desgast de la pressió enganxosa li va costar una davallada a Geòrgia, que demanava l’hora i empetitia espais, cosa que no feia fàcil per a Espanya trobar l’ocasió.

Al final, ja en el temps afegit, Olmo va provar amb el tret llunyà i amb una mica de favor del porter Loria els tres punts van volar de Tbilisi cap a una Espanya afortunada. La frustració local va ser la roja a Shengelia per una lletgíssima entrada a Pedri.

Luis Enrique admet que “he estat a punt d’infartar” El seleccionador espanyol de futbol, Luis Enrique Martínez, va reconèixer que va estar “a punt d’infartar” en el disputat triomf davant de Geòrgia, i va ressaltar el “valor” dels seus jugadors per remuntar a Tbilisi. A més, confia que el gol de Dani Olmo al minut 92 sigui un “xut de confiança” per a un equip que veu lluny d’estar “pletòric”.

Va reconèixer Luis Enrique que al seu equip li falta lucidesa i que se li compliquen rivals de menor entitat. “Estic molt preocupat de cara al partit de Kosovo però intentarem resoldre-ho com sigui.

Si ens falta futbol, finor o precisió, serà amb el cor o el que sigui, però Espanya ha d’estar al pròxim Mundial. Estem patint més contra aquest tipus de seleccions que contra Alemanya o Suïssa”, va apuntar el seleccionador.