CICLISME COMPETICIÓ

Yates regna a la Volta

El britànic conquereix l'edició del centenari, acompanyat al podi pels seus companys Richie Porte i Geraint Thomas || De Gendt va guanyar l'última etapa

Adam Yates, flanquejat pels seus companys Richie Porte i Geraint Thomas, al podi final.VOLTA CICLISTA A CATALUNYA/NAMUSS

El britànic Adam Yates (INEOS Grenadiers) es va adjudicar ahir l’edició centenària de la Volta a Catalunya, després de la disputa de la setena i última etapa, de 133 quilòmetres amb sortida i meta a Barcelona i en la qual el belga Thomas de Gendt (Lotto Soudal) es va endur l’última victòria parcial. Yates, que relleva al palmarès el colombià Miguel Ángel López, millora així la segona posició d’aquella edició del 2019 per inscriure el seu nom a la ronda, comandant un podi en el qual el van acompanyar dos companys d’equip, l’australià Richie Porte i el també britànic Geraint Thomas, a 45 i 49 segons, respectivament.

Alejandro Valverde (Movistar), guanyador el 2009, 2017 i 2018, va haver de conformar-se amb la quarta plaça, malgrat el treball del Movistar per provar d’aixecar-lo al podi.

Amb l’eslovac Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), guanyador dissabte a Mataró, emportant-se el primer esprint de la jornada a Molins de Rei, els atacs es van succeir en un pilot que es va tallar a falta d’una mica més de 100 quilòmetres per a la meta. Així, 32 corredors van integrar una nombrosa escapada, amb noms com Marc Soler (Movistar) i Luis León Sánchez (Astana), que va arribar a tenir 4 minuts just abans del començament del circuit de sis pujades a Montjuïc.

En la primera, De Gendt (Lotto Soudal) va saltar del grup d’escapats, i al seu darrere va sortir l’eslovè Matej Mohoric (Bahrain). Aviat van aconseguir un petit avantatge mentre el grup perseguidor es partia en tres.

De Gendt i Mohoric van afrontar l’última ascensió amb 1:08 de renda, i a falta de cinc quilòmetres va ser el belga el que va assestar el cop final per adjudicar-se l’últim triomf d’etapa.