TENIS COMPETICIÓ

Els favorits no fallen

Andrés Pereiro i Sofía Fernández, vencedors del Trofeu Albert Costa || “Algun dia els veurem competint a Roland Garros”, assegura l'extenista lleidatà

Albert Costa, entre els finalistes del torneig, que s’ha disputat a les instal·lacions del CT Urgell.

El gallec Álvaro Pereiro i la madrilenya Sofía Fernández es van proclamar ahir guanyadors del Trofeu Albert Costa-Torneig de Setmana Santa del CT Urgell, fent valer la seua condició de favorits del torneig amb els millors jugadors estatals en categoria sub-13. L’extenista lleidatà Albert Costa, guanyador de Roland Garros 2002 i de la Copa Davis 2000, va presenciar les dos finals del torneig i va destacar que “veient-los jugar podem dir que tenim el futur assegurat i que algun dia els veurem competint a Roland Garros.

L’única assignatura que tenim pendent d’aprovar és tenir jugadors lleidatans en l’elit. Estic segur que els clubs ho estan intentant, però no és fàcil i caldria reunir-se per estudiar com millorar en aquest nivell”, va afegir el bronze olímpic a Sydney 2000.

A la final masculina, Pereiro va haver de rendir al màxim per superar el toledà Enrique Carrascosa, tercer favorit i que es va adjudicar el primer set (3-6). El cap de sèrie número u es va sobreposar al seu inici de partit i va empatar a la segona mànega amb un 6-3.

En el tercer i definitiu set, Carrascosa es va situar amb un 2-4, però l’actual campió del Masters Rafa Nadal va tornar a reaccionar i amb quatre sets de forma consecutiva es va acabar emportant el matx i la final. Quant a la final femenina, Sofía Fernández va ser molt superior a la jugadora alacantina Charo Esquiva i es va imposar per un doble 6-1.

La campiona estatal de categoria sub-13 i subcampiona del Masters Rafa Nadal va completar un torneig excel·lent, en el qual només ha cedit 12 jocs. El torneig ha comptat amb la participació dels lleidatans Víctor Palomar (CT Lleida), Xavier Fernández (CT Urgell), Anna Noguero i Roger Dolcet (CN Lleida), David Gálvez i Cèlia Torrelles (CT Mollerussa).