El Manchester City defensarà a Dortmund un avantatge mínim

Foden va salvar els de Guardiola al minut 90

Haaland, del Borussia Dortmund, supera Ruben Dias, del City, en una acció del partit d’ahir.EUROPA PRESS

El Manchester City va arrancar una victòria davant del Borussia Dortmund al minut 90, gràcies a un gol de Phil Foden que deixa els de Pep Guardiola amb un mínim avantatge per a la tornada (2-1) i amb l’eliminatòria de quarts de final completament oberta.

Els alemanys, als que van anul·lar una diana per falta sobre Ederson a la primera part, van emergir en els minuts finals per igualar el gol inicial de Kevin de Bruyne, amb un de Marco Reus, assistit per Erling Haaland. Però Foden, al minut 90, va decantar el triomf per als anglesos.

Va sortir desconnectat el City a l’Etihad. El duel orbitava entorn de Haaland i al seu suport en l’esquerra, Jude Bellingham, el jove de 17 anys que va tenir la primera ocasió del partit, un tret amb l’esquerra que va haver de repel·lir Ederson. Era el matx on volia el Dortmund, amb Haaland rebent amb relativa comoditat, però un error a la sortida de pilota va tirar per terra el bon inici dels alemanys. Robatori al migcamp, conducció de De Bruyne, obertura per a Foden, passada horitzontal i Mahrez, des de línia de fons, l’hi va cedir al belga perquè aquest empenyés l’1-0.

Li va caure el partit al Dortmund, que va tenir sort del VAR, perquè Rodri va fingir un cop a la cara d’Emre Can. L’àrbitre va xiular el penal al principi, però va canviar la decisió al veure les imatges. I va tornar a ser protagonista el col·legiat, el romanès Ovidiu Hategan, uns minuts més tard quan va anul·lar un gol a Bellingham per suposadament robar-li la pilota en falta a Ederson. A falta de cinc minuts va empatar Reus, però el City va acabar guanyant al 90 amb el gol de Foden.