FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

Mbappé encarrila el pas del PSG davant un Bayern sense sort

Sentencia després d'aixecar els alemanys un 0-2

Kilian Mbappé es disposa a llançar davant de la porteria alemanya.

Kilian Mbappé es disposa a llançar davant de la porteria alemanya.EFE/EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS

El PSG va prendre ahir avantatge als quarts de la Lliga de Campions al derrotar el Bayern (2-3) en un partit memorable i amb protagonisme per a Mbappé, autor d’un doblet que va suposar el final de la ratxa dels alemanys, que no perdien des dels vuitens de la temporada 2018-19 contra el Liverpool. El Bayern va ser millor, no es mereixia perdre, però el talent del francès va frenar la reacció dels locals, que van trobar molt a faltar Lewandowski.

El xoc va començar carregat d’electricitat, una intensitat terrible i molta qualitat. A penes es va haver d’esperar tres minuts per veure el primer gol de l’eliminatòria.

Va arribar després d’una contra de Neymar que va rubricar Mbappé amb un xut potent però molt centrat (0-1). El Bayern, encara fora de combat, va rebre el segon després d’una maniobra magnífica de Neymar.

El brasiler, que va ser l’arquitecte del 0-1, també ho va ser del 0-2 en botes de Marquinhos. Els de Hansi Flick es van aixecar-se de la lona abans del descans amb l’1-2.

Alaba va arrancar el segon acte avisant Navas. Tanmateix, l’ex del Madrid no va poder fer res en una falta botada per Kimmich i rematada de cap per Müller per al 2-2.

El Bayern estava sent millor, havia dominat més la pilota i havia convertit en cendres l’inici elèctric dels francesos. El vigent campió d’Europa va seguir buscant el tercer gol per a una merescuda remuntada.

Tot estava de cara per als alemanys, però Mbappé es va inventar un tir sensacional a passada de Di María per tornar a batre Neuer al seu pal més proper (2-3). Una obra mestra que va donar avantatge al PSG i li permet cobrar-se la primera revenja després de la derrota a la final de la temporada passada a Lisboa.

El Chelsea posa un peu a semifinals (0-2)

El Chelsea va fer ahir un pas de gegant per classificar-se per a les semifinals al derrotar el Porto (0-2), en un duel en què va saber aprofitar les ocasions i la fortalesa defensiva. Mount va establir el 0-1 amb què es va arribar al descans. Pulisic va avisar en una contra que va xocar amb el travesser abans d’un error de Corona, que li va deixar una pilota franca a Chilwell, que el lateral va saber definir amb qualitat per atansar l’equip anglès a la penúltima ronda (0-2).