MOTOCICLISME ENDURO

Betriu reapareix després del Dakar amb podi a Sitges

El lleidatà, tercer a la seua categoria i vuitè a la general a la prova inaugural de l'Estatal || Jordi Quer va acabar novè a Enduro 2

Jaume Betriu va tornar a la competició tres mesos després.

Jaume Betriu va tornar a la competició tres mesos després.NICKI MARTÍNEZ

El lleidatà Jaume Betriu (KTM) va tornar ahir a la competició tres mesos després de la seua participació al Dakar, en el qual va firmar la dotzena posició, el seu millor resultat fins ara a la mítica carrera. El pilot de Coll de Nargó va córrer a la prova inaugural del Campionat d’Espanya d’enduro disputada a Sitges, en la qual va firmar el tercer lloc de la seua categoria, la d’Enduro3, de la qual és el vigent campió, i la vuitena a la general scratch.

Betriu, que cerca el quart títol absolut de l’especialitat, després dels que va aconseguir el 2015, el 2016 i el 2017, no es va trobar còmode sobre un recorregut amb molta pedra i pols. A més, els problemes que arrossega a l’espatlla i al canell dret també el van afectar a l’hora de pilotar.

“No he trobat el feeling amb la moto en cap moment i el resultat no ha estat el que esperava. Ha estat una carrera estranya, però ara ja toca pensar en Galícia”, va assenyalar el lleidatà, que es va classificar tercer en E3, lluny del francès Christophe Nambotin, que va ser el guanyador, i del pilot local Marc Sans, que corre amb llicència del Moto Club Segre i que va ser segon.

A la categoria scratch es va imposar el vigent campió, el barceloní Josep Garcia, que no va donar cap opció als rivals i va confirmar la seua candidatura per revalidar el títol, tant en absolut com de la categoria E2, que també va guanyar. Nambotin i Sans van completar el podi scratch, categoria en què Jordi Quer, de Juneda i pilot del Moto Club Segre com Betriu, va firmar el vintè lloc, i Miquel Pujol, del MC Solsonès, va ser quaranta-unè. Pel que fa a E1, Quer va acabar novè i Pujol, onzè. Quant a Enduro 2, que va dominar Garcia, el barceloní Bernat Cortés, també de l’MC Segre, es va quedar a les portes del podi.

Així doncs, el campionat s’atura durant un mes i no es reprendrà fins al 25 de maig amb la segona cita, que tindrà lloc a la localitat gallega de Lalín, a Pontevedra.