ELS DETALLS

Golejada per ser un gran

El Llista respon a la victòria del Reus amb una altra de contundent amb el descendit Mataró que el manté en la pugna per la quarta posició || Van marcar Selva, Tomàs i doblets de Vives i Duch, que s'estrena

L’equip va celebrar la victòria a l’interior del vestidor.

L’equip va celebrar la victòria a l’interior del vestidor.ALBA TARRÉS

Albert Folguera es va mostrar content per la victòria, imprescindible per seguir darrere la quarta plaça. “Estic content perquè seguim en la lluita per la quarta posició, a veure si podem arribar així fins al final”, va assenyalar el tècnic llistat, que era conscient de la dificultat de l’encontre. “Sabem que no hi ha cap partit fàcil i qualsevol rival et pot posar en problemes, malgrat que el Mataró ja estigués descendit. Ja vaig dir que costaria. Veníem de tres setmanes sense competir i això al principi s’ha notat. Hem estat intensos, però ens ha faltat una mica de fluïdesa amb la bola”, va apuntar.

“Som on volem ser, disputant tots els partits al màxim per arribar bé a la Copa del Rei i l’Europa Cup. Si a la Lliga perdem un objectiu pel qual lluitar, hi haurà deixadesa i això pot ser dolent. Fins a finals de temporada som capaços de guanyar tots els rivals que ens queden, però també de perdre contra qualsevol d’ells”, va avisar el tècnic en aquest sentit.

Folguera també va destacar el fet de no haver encaixat cap gol. “Dos vegades aquesta temporada i té mèrit, perquè no és gens fàcil. Han tingut una falta directa, un penal i hem jugat quatre minuts sense un jugador, i això dona més mèrit encara.” Pel que fa als àrbitres, va ser clar: “Ho ha vist tothom i per part d’un dels col·legiats. Res més a dir”.

El Llista Blava va complir amb el guió i va derrotar el cuer Mataró, que arribava ja amb el descens consumat a l’OK Lliga Plata, en un partit que, malgrat el voluminós del marcador final, 6-0, no va ser tan plàcid per als d’Albert Folguera, que van haver d’anar a totes per tombar els barcelonins i tirar de paciència perquè el nefast arbitratge, en especial de Xavier Buixeda, no els tragués del duel. El triomf, el quinzè en el que va de temporada, li permet seguir la lluita amb el Reus Deportiu per la quarta posició, la que dona dret a jugar l’Eurolliga.

El partit va començar amb el Llista bolcat sobre la porteria del quadre del Maresme, que malgrat la condició de descendit mai va abaixar els braços i va tenir alguna ocasió clara, com un tret de Cusachs que va repel·lir el travesser als cinc minuts. Jepi Selva, Di Benedetto i Cañellas ho van provar amb tirs llunyans als quals va respondre bé el porter Grané, que va salvar el primer gol lleidatà en un mà a mà amb Selva als set minuts. El golejador barceloní la va tornar a tenir al cap d’un minut, però aquesta vegada va ser el pal el que va evitar que el gol pugés a l’electrònic.

El tècnic del Mataró va parar el duel per reconduir la situació, però el guió no va canviar gens ni mica. Al cap de poc, el pal tornava a creuar-se en el camí dels llistats, aquesta vegada de Sergi Folguera. El gol era a prop i al final va arribar després de molts intents a sis minuts per arribar al descans. Va ser gràcies a un tret d’Oriol Vives des de mitjana distància que va sorprendre per alt el porter visitant. El gol no va fer més que augmentar el domini llistat, que a falta de 48 segons per arribar a l’intermedi va anotar el segon, obra de Jepi Selva de la mateixa factura, amb un tir sec després de culminar un ràpid contraatac.

El partit estava encarrilat, però s’hauria pogut complicar molt per sengles decisions arbitrals. Als cinc minuts de la represa, els col·legiats van mostrar la targeta blava a Andreu Tomàs per enganxar amb l’estic un rival de manera fortuïta.

Però davant de la sorpresa de tots, un dels àrbitres, Buixeda, es va dirigir a Oriol Vives, que era a la banqueta, i també li va mostrar la targeta blava a l’entendre que l’havia insultat, una cosa que va negar categòricament tant el jugador com els companys que tenia al costat. Malgrat les irades protestes, el Llista es va quedar sense un jugador de pista durant quatre minuts (dos per cada jugador), ja que Cusiachs va fallar la falta directa de la primera infracció.

Els d’Albert Folguera van salvar la delicada situació gràcies a una fèrria defensa, que va fer inútil la superioritat numèrica del Mataró. Després de diverses accions que els àrbitres no van voler castigar a favor del Llista, per fi van assenyalar un penal per enderrocar Vives a dins de l’àrea. El mateix golejador llistat es va encarregar d’executar la pena màxima i fer pujar el 3-0 als quaranta-dos minuts que rebaixava la tensió del partit. Però només va ser durant uns segons, ja que a la jugada posterior, el mateix col·legiat assenyalava com a penal un lleu contacte d’Andreu Tomàs. Per fortuna, Martí Serra va aturar el llançament de Lladó.

Un minut més tard, un tir de Bruno Di Benedetto el va rematar a la xarxa el del planter Sergi Duch, que estrenava d’aquesta manera el seu compte golejador a l’OK Lliga i ja deixava sentenciat el partit. Des d’aleshores fins al final va ser pràcticament un monòleg del Llista, que encara va ser capaç de marcar dos gols més.

El primer per mediació d’Andreu Tomàs, que veia així gratificat el seu esforç al recollir un rebuig, i posteriorment el mateix Duch tancaria el compte gairebé a l’últim minut a l’aprofitar una assistència de Folguera, que arredonia un triomf per seguir en la lluita per la quarta plaça.

Sanció a Tomàs i partit amb el Girona el dia 30 Andreu Tomàs no podrà jugar el pròxim partit del Llista, previst per a aquest dissabte a la pista del Voltregà, ja que el pallarès haurà de complir un partit de sanció per acumulació de targetes blaves. Ahir el capità va veure la quarta del cicle, i per la seua banda, Oriol Vives, que també va ser exclòs, és a una cartolina de la suspensió. D’altra banda, el duel que el Llista té ajornat contra el Girona es jugarà el divendres 30 d’abril a les 20.30 hores.