FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS FEMENINA

El Barça torna a fer història

L'equip que entrena Lluís Cortés elimina el PSG i buscarà el primer títol continental en la seua segona final || El rival serà el Chelsea i el campió es decidirà a Göteborg el proper dia 16

Jugadores del FC Barcelona celebren el segon gol aconseguit ahir contra el PSG.

Jugadores del FC Barcelona celebren el segon gol aconseguit ahir contra el PSG.EFE

El Barcelona va tornar a fer història i disputarà per segona vegada la final de la Lliga de Campions femenina, després de vèncer ahir al partit de tornada de les semifinals per 2-1 el París Saint-Germain. Dos gols de Lieke Martens van donar a l’equip la classificació –el resultat de l’anada va ser 1-1–, i va mostrar una versió heroica que va completar una trajectòria històrica en els últims anys.

El somni de Göteborg, on es disputarà la final el 16 d’aquest mes, ja és una realitat gràcies a un nou cop sobre la taula a l’Olimp europeu del Barcelona del balaguerí Lluís Cortés, més contundent que el de la temporada passada a semifinals contra el Wolfsburg. Aquesta vegada, a més del joc, va acompanyar el resultat. El seu rival serà el Chelsea, que ahir va golejar per 4-1 el Bayern de Munic. Serà la primera final per a l’equip anglès.

Aquesta vegada el Barcelona va fer bo l’1-1 de l’anada contra el París Saint-Germain, que havia eliminat a quarts de final l’Olympique de Lió, el campió de les cinc últimes edicions de la competició.

La situació es va posar de cara per al Barcelona al minut 8, quan una passada llarga de Leila Ouahabi va deixar Lieke Martens sola davant d’Endler, a qui va batre amb un tret de rosca que es va colar pel costat dret de la portera xilena i que va provocar la joia en un Estadi Johan Cruyff.

Superada la mitja hora, hi va haver un intercanvi de cops: Martens al minut 31 tan sols va haver d’empènyer a la porteria una pilota que Caroline Graham Hansen va posar amb precisió des de la banda dreta. Però quan el Barcelona encara digeria l’eufòria, un error defensiu a l’hora de refusar un córner va propiciar que Marie-Antoinette Katoto posés el 2-1. La segona part va tenir emoció i ocasions però ja no hi va haver més gols i el Barça es va guanyar l’accés a la seua segona final de Champions.

Joan Laporta es va perdre el matx perquè va voler assistir al partit del primer equip a València i LaLiga no li va permetre saltar-se la bombolla.

Eufòria desbordada d’equip en la roda de premsa de Lluís Cortés L’eufòria es va desbordar al final del partit, amb la celebració de la classificació sobre el terreny de joc i també a la sala de premsa. L’entrenador, el lleidatà Lluís Cortés, i la jugadora Aitana Bonmatí van ser interromputs durant la seua compareixença per jugadores i membres del cos tècnic, celebrant l’accés a la final. Cortés va dir que “l’equip ha madurat molt en els últims anys. Està preparat per jugar aquests partits i estem a la final de forma molt merescuda”, encara que va lamentar que “després del 2-0 hauríem d’haver aguantat més”.