JUDO COMPETICIÓ

Ai Tsunoda cau a vuitens a Kazan i no anirà als Jocs

Necessitava un podi per estar al Mundial del juny i guanyar-se la plaça allà

La judoka lleidatana Ai Tsunoda, en una imatge d’arxiu.

La judoka lleidatana Ai Tsunoda va caure eliminada ahir a la ronda de vuitens de final del Gran Eslam de Kazan, a la categoria U70, per la qual cosa es queda ja sense opcions d’aconseguir la classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio d’aquest pròxim estiu. “Desgraciadament ara ja no té cap opció”, va explicar Celine, mare i entrenadora de l’esportista.

“Hauria d’haver fet medalla tant sí com no per seguir amb opcions. Hauria pogut participar llavors en el Campionat del Món Absolut de Budapest, al juny, i allà hauria d’haver aconseguit també un excel·lent resultat”, afegeix.

“Ara s’acaba per a ella la temporada absoluta i se centrarà en les competicions Júnior”, va afegir.

Ai Tsunoda, de pare japonès i mare francesa, encara que nascuda a Lleida, va obrir la competició contra Asma Alrebai, de Bahrain, que va derrotar perippon, la màxima puntuació en judo, que es premia amb un punt. A vuitens de final, es va enfrontar amb l’alemanya Giovanna Scoccimarro, que la va superar per un wazaari, mig punt. L’alemanya es va penjar la medalla de plata després de perdre la final contra la russa Madina Taimazova, medalla d’or.

En la jornada d’ahir també va participar, amb la selecció espanyola, Cristina Cabaña, que es va quedar a les portes de la medalla de bronze. En la jornada inicial, dimecres, Ana Pérez va aconseguir la medalla de bronze en la categoria de -52 quilos.

La jove judoka lleidatana, que encara està en categoria júnior, se centrarà ara a preparar els dos importants tornejos que l’esperen en els propers mesos, el Campionat d’Espanya Júnior, previst al juny i també per al Campionat d’Europa Júnior, que se celebrarà el setembre.

Tsunoda és una de les més fermes promeses del judo espanyol i, el gener del 2020, es va convertir en la més jove meallista del judo estatal, al guanyar el bronze al Gran Premi d’Israel. Ho va aconseguir amb 17 anys i 280 dies.

De moment, els lleidatans amb plaça olímpica són Núria Vilarrubla i Saúl Craviotto, en Piragüisme, i Bernat Erta, en atletisme. Ayad Lamdassem és un del que té marca mínima en marató, però encara no s’han designat quins atletes hi aniran.