El Barça, a la final onze anys després

Es va apagar en el tercer quart però va superar el Milà a l'últim segon

Pau Gasol defensa amb energia una possessió.

Pau Gasol defensa amb energia una possessió.EUROLEAGUE

El Barcelona va superar (84-82) el Milà ahir per tornar a la final de l’Eurolliga 11 anys després del que va ser el seu segon i últim títol (2010), una semifinal que va guanyar Cory Higgins a l’últim segon i que cita el quadre blaugrana amb l’Anadolu Efes turc. És la vuitena final blaugrana en aquesta competició.

Els de Sarunas Jasikevicius, l’home cridat a tornar el Barça a dalt de tot, van treure la versió de favorit i campió de la Fase Regular en el primer temps. El Barça va posar galons al Lanxess Arena de Colònia, Mirotic (21 punts) i Calathes (17, 4 rebots i 6 assistències fins a la seua lesió en els últims minuts), però va patir un col·lapse en el tercer quart que a prop va estar de costar molt car.

El 16-29 va canviar l’escenari del tot, va refredar les bones sensacions dels de Saras, però amb bones defenses i la sort que necessita tot campió va aconseguir el bitllet a la final. Punter (23 punts), un autèntic malson, va fallar la sentència italiana i, a l’altre costat, Higgins va convertir la cistella guanyadora.

“Amb aquesta defensa no tenim cap opció davant de l’Efes”, va assenyalar Jasikevicius després del partit. “Hem trobat al final un tir molt difícil de Cory (Higgins), però hem tingut moltíssims errors mentals. La nostra defensa ha estat de les pitjors en els últims partits.”

Pau Gasol, per la seua part, va valorar que “diu molt de l’equip saber guanyar un partit ajustat”.

L’Anadolu Efes jugarà la final al superar (86-89) amb suspens inesperat, pel que es veia en els tres primers quarts, el CSKA. El base serbi Vasilije Micic (25 punts), elegit MVP de l’Eurolliga aquesta setmana, va brillar de manera espectacular en un partit colossal de l’Efes, però el CSKA, amb un gran Clyburn (26), que va tenir el triple guanyador en l’última jugada, va estar a prop de remuntar de manera històrica en el quart acte.