BÀSQUET COPA CATALUNYA

El CB Lleida, campiones de Catalunya

El CB Lleida obté el títol al derrotar l'Hospitalet en una final en la qual va anar de menys a més || El cap de setmana afrontarà la primera fase estatal a Palma

Les jugadores del CB Lleida celebren sobre la pista el títol de campiones de Catalunya.FCBQ

L’Ekke CB Lleida va conquerir ahir el títol de la Copa Catalunya al derrotar a la final l’Hospitalet (72-57), un partit en el qual l’equip d’Albert Puig va anar de menys a més.

Les barcelonines van mostrar més encert en els compassos inicials (6-15), moment en què el partit va haver d’aturar-se per unes goteres a la pista. L’aturada va afavorir un CB Lleida que va sortir més centrat, i va arribar al final del primer quart amb només dos punts de desavantatge (20-22). Dos triples de Tous i Ibáñez van capgirar el lluminós i les lleidatanes van arribar a tenir 7 punts de marge després d’una cistella de Guiral (31-24). Tanmateix, l’Hospitalet va poder reaccionar en un moment crític i va tornar a ficar-se en el partit. L’equip de Puig va arribar al descans amb una mínima renda de dos punts (39-37).

En el tercer quart, les lleidatanes van encertar la tecla a nivell defensiu, anul·lant un rival amb moltes dificultats per anotar. El CB Lleida va anar augmentant el marge en el marcador i va deixar la victòria encarrilada a l’assolir els 10 punts d’avantatge després d’un triple de Comella.

La màxima renda va ser de 12 punts (52-40), que l’Hospitalet va reduir abans d’entrar a l’últim quart (53-44). El conjunt del Barris Nord va saber jugar amb l’avantatge i amb l’ansietat d’un rival que no trobava la manera d’atansar-se.

Els minuts van anar passant i el CB Lleida va arribar manar per 18 punts (69-51). El títol ja era a la butxaca.

El CB Lleida afrontarà a partir de divendres a Palma la primera fase estatal, en la qual s’haurà d’enfrontar al Fundació Asnimo de Bunyola, a l’Imprenta Bahía i a l’Hospitalet en un sistema de lligueta. Els dos primers segellaran el bitllet per a la final a vuit del Campionat d’Espanya, que dona accés a la Lliga Femenina 2.