Final a una temporada històrica de l'AEM

L'AEM cau amb l'Oviedo en un estadi de gran tradició com el Carlos Tartiere, que va arribar a acollir partits europeus || Últim matx i comiat amb llàgrimes del tècnic Roger Lamesa

Roger Lamesa és consolat per part del seu staff a l’esclafir a plorar al finalitzar el partit.JORDI ECHEVARRIA

Punt final. Ahir va acabar la temporada de l’AEM, una campanya històrica que les blaves van tancar de manera històrica, jugant al dissetè estadi amb més capacitat d’Espanya, el Carlos Tartiere.

El final no va ser del tot redó, com, per la seua inacabable ambició, haurien volgut les futbolistes, perquè l’Oviedo es va emportar els tres punts al desnivellar Laurina la balança en el segon temps amb un doblet. Una derrota –amb prou feines la segona en vuit partits de la fase d’ascens– que deixa les lleidatanes en cinquena posició, una cosa que no deixa de ser anecdòtica perquè ahir, el més important, era disfrutar del partit i de l’escenari, un premi al cap i a la fi al que s’ha aconseguit.

Les dimensions del camp i la superfície del terreny de joc –va ser el primer partit oficial aquesta temporada disputat en gespa natural–, van dificultar que els dos equips despleguessin el seu futbol habitual i que costés més generar perill en qualsevol de les dos àrees. Les aproximacions lleidatanes de més perill van arribar de les botes d’Alexia, que als vint minuts va rematar per sobre del travesser una assistència de Pixu. Però les que van estar més a prop del gol van ser les locals, que, a tres minuts del final, van tenir l’ocasió més clara. Va ser en una acció en la qual Carlota es va plantar sola davant de Mireya i el seu xut va sortir fregant el pal.

Després del descans, Andrea va suplir Patri i va semblar que l’equip buscava amb fermesa el gol. Als quatre minuts, una falta lateral la va pentinar Nadia en direcció a porteria però Miralles va evitar el gol, i segons després, en la rèplica de l’Oviedo, Isina va armar la contra a l’espera de l’aparició de les seues companyes, va cedir a Yari cap a la punta dreta i aquesta va enviar la centrada que, al segon pal, Laurina va introduir a la xarxa.

El gol va pesar a un AEM que va donar entrada a Ainhoa i a Natalia i que va evitar un nou gol en contra en una gran parada de Mireya a rematada de cap de Carlota. Finalment, el 2-0 va arribar en el minut 73, i de forma calcada al primer gol. Una falta lateral a favor de l’AEM va acabar amb un contraatac de l’Oviedo i una centrada des de la dreta de Yuki que Laurina, després d’un gran control, va aprofitar per tornar a batre Mireya. Pixu va tenir la seua oportunitat de gol en la recta final i fins i tot la col·legiada n’hi va anul·lar un per fora de joc.

Al final, el resultat no va poder entelar un dia de molta felicitat per a unes futbolistes que van poder disfrutar del premi de jugar en un escenari que ha viscut fins i tot competició europea. Una cosa que tant de bo algun dia deixés de ser històrica i fos l’habitual. I és que no va ser l’AEM el que va estar a l’altura del Tartiere, sinó el Tartiere a l’altura d’un equip que ha deixat el llistó molt elevat de cara al futur i ha fet història en l’esport lleidatà.

Lleida

El Pardinyes no va poder posar ahir la cirereta a una bona temporada a Primera Nacional i va tancar el curs amb una derrota davant del Riudoms (1-3). Les lleidatanes, que van arribar a ser quartes, acaben la temporada setenes després d’un mal final de temporada en què, amb moltes baixes, van encadenar tres derrotes. Les lleidatanes es van avançar a la represa ambun gol de Vesela al 67. Tot i així, les de Carla Estopà es van desunflar i van encaixar tres gols en els últims deu minuts (1-3).

Estopà es va mostrar satisfeta amb la temporada. “Hem complert els nostres objectius. Des que vaig agafar l’equip no tinc cap queixa amb l’actitud de les jugadores”, va destacar l’entrenadora lleidatana.