AUTOMOBILISME MUNDIAL DE FÓRMULA 1

Verstappen segueix imparable

L'holandès va firmar el cinquè triomf de l'any, tercer seguit, amb un Grand Chelem, 'pole', volta ràpida i líder de principi a final || Sainz va acabar cinquè

Verstappen, Bottas i Norris celebren el podi que van firmar ahir al GP d’Àustria.EUROPA PRESS

L’holandès Max Verstappen (Red Bull) va reforçar el seu liderat al Mundial de Fórmula 1 a l’exhibir-se ahir al Gran Premi d’Àustria, a Spielberg, on va guanyar, amb un Grand Chelem, una carrera en la qual el setè campió del món anglès Lewis Hamilton (Mercedes), que el secunda a la general, va acabar quart.

Verstappen, de 23 anys, va aconseguir el seu quinzè triomf en F1, el cinquè de l’any i el tercer consecutiu, al Red Bull Ring, la pista de la seua escuderia, amb el seu primer Grand Chelem –pole, volta ràpida i liderant totes les voltes– a la categoria reina. Amb aquesta aclaparadora victòria va ampliar a 32 punts l’avantatge sobre Hamilton, després de guanyar al davant del finès Valtteri Bottas (Mercedes) i de l’anglès Lando Norris (McLaren), segon i tercer en una cursa en la qual Carlos Sainz (Ferrari) i Fernando Alonso (Alpine) van acabar cinquè i desè, respectivament.

El mexicà Sergio Pérez, company del líder del Mundial, no va poder sumar-se a la festa del seu capità, ja que, després de dos sancions de cinc segons, va haver de cedir-li el cinquè lloc a Sainz –que va firmar una altra gran carrera a Àustria– i es va conformar amb el sisè lloc, amb el qual manté la tercera posició del campionat, a 78 punts dels 182 amb els quals comanda la jove estrella neerlandesa; i amb tres d’avantatge sobre Norris que, als 21 anys, va firmar el seu quart podi en la Fórmula 1.

Carlos Sainz es va mostrar molt satisfet de la seua carrera i va dir que “és gratificant veure que el ritme i l’estratègia van millorant carrera a carrera i que a poc a poc vaig sent més el Carlos que és capaç de fer això els diumenges”.