ATLETISME CAMPIONAT D?EUROPA SUB-23

Bronze continental per a Arnau Monné

En 100 metres i Bernat Erta disputa avui la final de 400

L’atleta de Tàrrega Arnau Monné va guanyar ahir la medalla de bronze en els 100 metres.RFEA

L’atleta de Tàrrega Arnau Monné va guanyar la medalla de bronze en 100 metres, en els Campionats d’Europa sub-23, que es disputen a la capital d’Estònia, Tallinn. El també lleidatà Bernat Erta, per la seua part, lluitarà per una medalla en els 400, en classificar-se ahir per a la final, que es disputa avui. Erta, que recentment es va proclamar subcampió d’Espanya absolut, va passar a la final al ser tercer de la seua semifinal, amb 46:00.

Monné va guanyar per a la selecció espanyola la cinquena medalla en aquesta competició, la qual cosa li permet liderar el medaller. El de Tàrrega va ser tercer amb un temps de 10.42, davant d’un altre atleta de la selecció espanyola, Sergio López. La medalla d’or va ser per al britànic Jeremiah Azu (10:25) i la plata se la va penjar el suec Henrik Larsson (10:36).

Monné va qualificar “d’un altre món” la medalla. En declaracions facilitades per la Federació Espanyola d’Atletisme, va recordar que “vam fer la mínima fa tot just dos setmanes, al Campionat d’Espanya Absolut –va ser cinquè–. Ja era un assoliment ser aquí i entrar a la final tot un premi. La medalla és una cosa d’un altre món”.

D’altra banda, Mohamed Katir va prendre ahir a Fermín Cacho l’històric rècord d’Espanya de 1.500 metres, que ha durat 24 anys, al ser segon en la reunió de Mònaco, amb una marca de 3:28.76, només darrere del kenià Timothy Cheruiyot (3:28.28).