Roglic, primer mallot roig a l'imposar-se a la crono inicial

El basc Aramburu es col·loca segon a la general, a sis segons

Roglic, amb el mallot de líder, davant la catedral de Burgos.

Roglic, amb el mallot de líder, davant la catedral de Burgos.EFE

Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) es va imposar ahir a la primera etapa de la Vuelta a Espanya, una crono de 7,1 quilòmetres amb inici i final a la catedral de Burgos. Així, l’eslovè, or olímpic de contrarellotge a Tòquio, és l’encarregat d’estrenar el mallot roig. El vencedor de les dos últimes edicions de la ronda espanyola va ser l’últim ciclista a sortir i va anotar un millor temps de 8’32’’, sis segons millor que el basc Alex Aramburu (Astana-Premier Tech), que fins aquell moment liderava la taula de temps. En tercer lloc, a 8 segons, va quedar el també eslovè Jan Tratnik (Bahrain).

Després d’abandonar el Tour de França per una caiguda, Roglic va complir en una de les seues moltes especialitats i va posar alguns segons a la resta de favorits. Mikel Landa (Bahrain), que tornava a la Vuelta sis anys després, no va firmar una bona crono, sense ser el seu fort, i va acabar a 39 segons del temps que va fer el líder. El britànic Adam Yates (INEOS Grenadiers) va ser dels primers a sortir, i al final va acabar 20 segons pitjor que l’eslovè.

Enric Mas (Movistar Team) va deixar una gran crono, malgrat un ensurt en els primers revolts amb gairebé caiguda, i es va quedar a 18 segons del liderat. El seu company, el colombià Miguel Ángel Superman López comença la segona jornada a 21 i l’equatorià Richard Carapaz (Ineos), a 25.. Roglic defensarà el mallot roig avui a la primera etapa en línia, que es disputarà entre Caleruega i Burgos Gamonal, de 166,7 quilòmetres i perfil pla. A diferència de l’etapa d’ahir, que va començar poc abans de les 18.00, la caravana arranca avui a les 12.00 i es preveu que els ciclistes arribin a meta al voltant de les 17.30.