ELS DETALLS

Una estrena il·lusionant

El Barça inaugura la Lliga i l''era post-Messi' golejant la Reial Societat || Piqué i un doblet de Braithwaite obren el marcador, i Sergi Roberto frena la reacció visitant al Camp Nou, amb públic 17 mesos després

Els jugadors del Barça celebren el gol de Piqué en un Camp Nou que va tornar a tenir públic.LAPRESSE VIA ZUMA PRESS / DPA

El Barça va protagonitzar ahir una estrena il·lusionant de Lliga i va estrenar l’era post-Messi amb una golejada a la Reial Societat (4-2). Memphis Depay va comandar des del primer minut l’ofensiva blaugrana. Amb la seua mobilitat, el seu desbordament i les ganes d’agradar a l’escàs però animós públic del Camp Nou, que ahir va trencar el seu silenci després d’un any, cinc mesos i vuit dies, curiosament contra el mateix rival que havia presenciat en directe per última vegada. Van ser finalment 20.384 els espectadors del partit.

A Le Normand, Depay li va fer un barret d’esperó, a Griezmann li va posar una centrada que el davanter va rematar de cap al travesser i Piqué li va regalar l’1-0 en la jugada següent, al botar amb precisió una falta des de la frontal que el central va rematar al fons de la xarxa als 19 minuts. El mateix Depay va estar a punt d’anotar abans de la mitja hora, després d’una bonica combinació amb De Jong i Braithwaite, però la rematada, ja forçada, la va aturar Remiro.

“Era important donar una bona imatge, en la primera mitja hora hem estat fantàstics”

Va sortir el Barça intens des del xiulet inicial, pressionant la Reial molt amunt i fabricant ocasió rere ocasió. El primer xut de Braithwaite es va trobar amb Remiro en la primera jugada del xoc. I després Griezmann va estar a punt de batre el porter visitant amb una acrobàtica tisora que va marxar fora per poc abans del cop de testa a la fusta. La Reial, exigida, atabalada i arribant gairebé sempre tard al recital blaugrana, va abusar del joc dur a la primera meitat.

A Imanol no li agradava el que veia i en la pausa d’hidratació va demanar als seus homes que collessin el Barça més amunt. Els de Koeman van patir una mica més a la recta final del primer acte, però el conjunt donostiarra no aconseguia inquietar Neto, i Braithwaite, a l’afegit, va rematar de cap un obús a centrada de De Jong per anotar el 2-0.

Sense Isak ni Monreal, però amb els olímpics Zubimendi, Merino i Oyarzabal a l’onze, a la Reial li costava un món fabricar futbol, i el seu entrenador va asseure al descans Januzaj i Silva, desapareguts en combat, per donar entrada a Barrenetxea i Bautista. Tanmateix, de nou seria el Barcelona el que colpejaria, encara que aquesta vegada un clar fora de joc de De Jong va anul·lar el gol de Griezmann. Tot i així, la Real va millorar a l’inici de la segona meitat. El conjunt basc va avançar línies, va ofegar la sortida de pilota i va rematar a porteria, però sense trobar els tres pals, en dos accions d’Oyarzabal.

Però de nou va aparèixer Depay per banda esquerra per demostrar la seua qualitat, atraient dos defenses de la Reial Societat abans d’habilitar Jordi Alba, que va assistir Braithwaite des de la línia de fons per al 3-0. Merino va posar per primera vegada a prova Neto poc després, però en aquelles alçades del xoc, el quadre guipuscoà semblava haver capitulat davant d’un Barça molt superior.

Pedri va tenir el quart gol per als blaugranes, però Remiro va treure-la quan la pilota es colava per l’escaire.

El canari, que arribava després de participar en els Jocs, va tornar a jugar els 90 minuts. Semblava que el partit estava decidit a favor dels blaugranes, però el debutant Julen Lobete va guanyar la partida a un acabat d’ingressar Emerson en una contra per afusellar Neto i retallar distàncies al minut 82 (3-1).

Una falta inexistent del debutant Nico la va llançar Oyarzabal de forma magistral per fer el 3-2, tres minuts després.

Els d’Imanol van fer un conat d’èpica, que hauria estat un tremend cop per als blaugranes. Però al temps afegit, Braithwaite va assistir en un altre contraatac Sergi Roberto perquè aquest marqués el quart (4-2).

El Camp Nou, de dol per la marxa de Messi al PSG, es va passar a la festa de poder gaudir de nou del seu equip en directe i a més amb golejada.

Piqué: “La resta de capitans s’abaixaran el salari” Gerard Piqué va aclarir després del partit que la resta de capitans també estan a punt d’ajustar-se el salari. “Per a mi significa molt l’afecte del públic. He nascut aquí, m’he criat aquí, he viscut pràcticament sempre aquí.

El gest és el que tocava i la resta de capitans també estan plenament disposats a ajustar-se el salari.

Jo he estat el primer a fer-ho per un tema de temps, però el club els ha demanat un esforç i ho faran”, va afegir sobre l’acord amb Busquets, Jordi Alba i Sergi Roberto. El blaugrana va afegir que “des que va acabar la temporada passada tots els capitans ens hem alineat per arribar a un acord amb el club.

Jo he estat el primer perquè era necessari fer-ho ràpid per poder inscriure els jugadors”.