ATLETISME CARRERES POPULARS

La Cursa de la Diada més sostenible

Incorpora la modalitat de plogging, en què els participants recullen escombraries durant el recorregut || Lamin Bah i Núria Tilló, del Xafatolls, van ser els vencedors de la prova de 10 quilòmetres

Els participants del plogging amb les escombraries recollides.

La 35a Cursa de la Diada de Térmens va reunir ahir quatre-cents atletes, l’edició més sostenible amb el medi ambient amb la incorporació del plogging, una modalitat en la qual els participants recullen, corrent o caminant, les escombraries acumulades al recorregut.

D’aquesta forma, l’organització va proposar una experiència única, practicant esport i ajudant l’ecosistema alhora. A més, la Cursa va incloure la tradicional prova de 10 quilòmetres, l’ekiden –carrera de gran distància per relleus– i el campionat de policies i bombers de Ponent. Els guanyadors de la cursa de 10 quilòmetres van ser Lamin Bah i Núria Tilló (Xafatolls).

A la prova masculina, el vencedor hi va invertir un temps de 32:43, seguit d’Àngel Martínez (Facvac) i Joan Lladós (Tres Tossals). Tilló va aturar el cronòmetre en 38:46, seguida de Rosamari Carulla (Altan Wear) i Mireia Suñé (Mossos).

Per la seua banda, el Xafatolls sub-18 va ser el guanyador de l’ekiden, al davant de l’Anoia Popular i el Caimans Team. Els atletes del Xafatolls, amb un crono de 33:57, van treure un avantatge de gairebé dos minuts sobre els segons. Per la seua part, Jordi Fernández va ser el guanyador del campionat de policies i bombers, amb un crono de 35:32. El vencedor va superar Francesc Marsol i Alexandre Valentí, i a la prova femenina l’única representant va ser Mireia Suñé, tercera a la general.

La Cursa de la Diada va complir amb tots els protocols sanitaris, amb sortides esglaonades i presa de temperatura.