El Barcelona va tornar a recuperar el somriure i Ansu Fati abans de viatjar a Lisboa i posar-se de nou a prova a la Lliga de Campions amb el Benfica. I ho va fer a costa d’un fluix Llevant, al qual va doblegar amb facilitat (3-0) en un matx que va tenir diverses bones notícies en clau blaugrana. La primera, el retorn d’Ansu, que va reaparèixer deu mesos després de lesionar-se, amb el 10 de Messi a l’esquena, per animar el xoc als últims minuts i tancar el compte golejador.

I la segona, el gran partit de dos més del planter, Nico i Gavi, dos futbolistes en edat juvenil que van evidenciar amb el seu talent i tremenda personalitat que, a falta d’un present brillant, aquest equip té, almenys, un futur esperançador.

Repetint el sistema, Koeman va apostar aquesta vegada per un 4-2-3-1 d’inici, amb Nico com a escuder de Sergio Busquets al doble pivot. Però va ser una acció diabòlica de Memphis Depay per banda esquerra la que forçava un penal als cinc minuts que el mateix punta neerlandès convertia en l’1-0. El Llevant, que no coneix la victòria a LaLiga aquesta temporada i que mai ha guanyat al Camp Nou, va ser el rival idoni perquè aquest Barça recuperés una mica de l’autoestima i Koeman allargués el crèdit.

Dominador de la possessió, l’equip blaugrana s’aplicava bé en la recuperació després de pèrdua i mantenia, amb la pressió alta, el conjunt de Paco López lluny de la seua àrea. En una ràpida transició, Dest, també des de l’esquerra, habilitava Luuk de Jong perquè batés Aitor des de la frontal i estrenés el compte golejador com a blaugrana abans del quart d’hora (2-0).

També la va tenir Piqué, que va arribar a rematar forçat al segon pal una centrada de Memphis; Gavi, en una vaselina que no va poder superar Aitor, i el mateix Memphis, en un cop de cap enverinat que el porter del Llevant va desviar a córner poc abans del descans. El Barça, ahir dirigit des de la banqueta per Alfred Schreuder per l’expulsió de Ronald Koeman a Cadis, se n’anava a l’entreacte amb bones sensacions i una imatge millorada respecte a partits anteriors. I el xoc va continuar plàcid per a l’esquadra blaugrana a la represa.

Memphis va tenir dos ocasions més per ampliar l’avantatge blaugrana, però es va trobar amb Aitor. I Nico va colpejar desviat des de la frontal i pilota solta. El Llevant ni s’atansava a la meta de Ter Stegen i el públic del Camp Nou va començar a reclamar la presència d’Ansu Fati, que ja escalfava a la banda. Quan l’hispanoguineà va sortir per jugar els últims deu minuts, l’estadi va rugir disposat a vibrar amb cada aparició del seu nou ídol.

Però abans de la irrupció d’Ansu, el Llevant va voler deixar alguna rematada per a les estadístiques del xoc, i ho va fer per mediació de Morales, primer, i Cantero, just després. El Comandant va colpejar alt i Ter Stegen li va prendre la pilota a Cantero, a l’un contra un a la jugada següent. Llavors arribaria el moment d’Ansu Fati, que ja havia avisat en una jugada per l’esquerra tot just entrar al camp i en una altra acció marca de la casa en la qual va reclamar penal de Pablo Martínez que l’àrbitre no va concedir.

A la tercera, el jove del planter va recuperar la pilota en una contra i, després de fingir la rematada amb una primera esquivada, va batre Aitor amb un xut ras i sec des de la frontal per fer el 3-0 i desfermar la bogeria en un Camp Nou rendit al seu nou ídol.

El Barcelona va acabar d’aquesta manera amb una ratxa de tres partits sense guanyar i, mancat d’ídols amb els quals tornar a somiar, va coronar ahir oficialment, amb permís de Memphis Depay, al seu nou rei: el noi del planter que s’ha atrevit a heretar el 10 del millor jugador de la història del club. Aquest dimecres, revàlida amb el Benfica, al qual ha de guanyar per no fer perillar la seua presència a vuitens de la Champions.

Ansu Fati, acompanyat pels companys després de marcar el tercer gol de la tarda, va tenir la reaparició somiada.EFE