ELS DETALLS

Fe sense premi per a l'AEM

L’AEM cau a casa davant de l’Osasuna, candidat a l’ascens, en un partit en el qual anava perdent per dos gols i que va estar molt a prop d’empatar

Iris va vorejar, amb aquesta rematada, l’empat de l’AEM.

Iris va vorejar, amb aquesta rematada, l’empat de l’AEM.JORDI ECHEVARRIA

El gol de Iara Lacosta a deu minuts del final, que posava l’1-3 en el marcador a favor de l’Osasuna, es carregava les tones de fe que havia generat l’AEM després d’una primera part en la qual les adversitats li van caure a parells. Així va reaccionar un equip que, malgrat anar perdent per 0-2 des del minut 36 i perdent per lesió la seua màxima golejadora, Alexia, abans del descans, va fer sempre la sensació de poder remuntar el partit.

Una sensació que va ser d’allò més palpable quan, en l’última jugada del primer temps, una falta servida des del centre del camp per Natalia es convertia en gol després d’un refús de cap accidentat d’Aitana Zumarraga, precisament la jugadora que havia avançat l’Osasuna. Un gol molt celebrat i a què va seguir el xiulet que indicava el camí dels vestidors, un camí que, de tornada, s’augurava prometedor.

El matx havia començat malament. Molt malament. En el minut 8, una falta lateral penjada per Patri Zugasti la va rematar Aitana a la xarxa en el que és el gol més matiner encaixat per l’AEM aquesta temporada. Un gol que va deixar tocades les lleidatanes que van veure com, deu minuts després, Celia fregava el 0-2 en un tret massa creuat davant de Laura Martí, que ahir debutava a la Lliga després de jugar ja dijous a la Copa i per problemes musculars de Mireya.

Quan semblava que l’AEM s’aixecava i començava a sentir-se superior, va arribar el segon cop. Una transició defensiva va habilitar la letal Ibra davant de Laura i el xut, malgrat que el va tocar la portera de Guissona, es va acabar introduint al marc lleidatà. Per si fos poc, tres minuts després Andrea havia de reemplaçar Alexia, un dels trumfos de les d’Òscar Cobacho per pensar en la remuntada, lesionada en una acció fortuïta. Tota una muntanya de desgràcies davant d’un equip candidat a pujar i que l’any passat es va quedar a un sol punt de Primera divisió.

Però per increïble que sembli, el 0-2 va esperonar les jugadores lleidatanes, que de seguida van fer l’efecte de creure’s capaços de tombar del tot el partit i a poc a poc van anar tancant les rogetes al seu propi camp. I a més van tenir la fortuna de trobar-se amb el gol abans de l’intermedi.

Amb només un gol d’avantatge entre els dos equips, la segona part va ser completament blava de cap a cap del Recasens. L’AEM va dominar, va generar perill i, sobretot, va donar una lliçó de com defensar al neutralitzar de forma molt efectiva qualsevol tipus de posició de tret de l’Osasuna, que malgrat el seu talent ofensiu no va trobar espai a l’ordenada saga lleidatana.

Pixu, als cinc minuts, va recollir una pilota a la frontal de l’àrea que a punt va estar de convertir-se en gol i, poc després, Iris amb una rematada precisa de cap també posava en problemes Maitane. També va tenir la seua Taberner, que va disparar a boca de canó en un un contra un fortuït que va poder neutralitzar la portera navarresa.

La sensació de perill creixia i durant tot el segon temps el segon gol de l’AEM només va ser qüestió de temps. Fins al minut 83. Allà, una rematada de Iara Lacosta a una centrada des de l’esquerra, en una acció aïllada, es va carregar l’esperança de l’AEM de puntuar que, malgrat ser complicada, gairebé va arribar a ser tangible.

La derrota, la segona en cinc jornades, deixa l’AEM sisè a la taula, en llocs de play-off, amb nou punts i a compte de visitar el segon, l’acabat de descendir Deportivo, la setmana que ve a Abegondo.

Òscar Cobacho: “Estic orgullós d’aquest equip”

No tinc absolutament res a retreure a l’equip, ha lluitat fins al final i estic molt orgullós.” Aquesta era la conclusió que treia el tècnic de l’AEM, Òscar Cobacho, després de la derrota, de la qual va dir que van ser clau “petits detalls que han decantat la balança”. “En el descans els he dit a les jugadores que no estava anant tan malament i que teníem arguments per creure, que calia tirar endavant i vindrien les ocasions”, va explicar Cobacho, que va afegir que “ha estat així fins que ha arribat el tercer”.

Per la seua part, Alexia va manifestar que estava “frustrada” pel partit i per la lesió que la va obligar a marxar del camp abans del descans: “Amb molta impotència per no poder fer més, volíem però no ha sortit i sabíem que l’Osasuna competeix genial”, va dir. Finalment, Alexandra Taberner va destacar que “volíem remuntar i ens vèiem capaces, però elles són un gran equip”.