FUTBOL LLIGA DE NACIONS

Un gol de Mbappé en fora de joc que va validar el VAR permet a França completar la remuntada

Un gol de Mbappé en fora de joc que va validar el VAR permet a França completar la remuntada || Espanya va estar a prop de forçar la pròrroga en l'afegit

França va acabar celebrant el títol gràcies a un polèmic gol de Mbappé.

França va acabar celebrant el títol gràcies a un polèmic gol de Mbappé.EFE

Una diana polèmica de Kylian Mbappé va convertir França en la campiona de la segona edició de la Lliga de Nacions (1-2), al remuntar a una Espanya excel·lent que va caure amb honors en un duel de grandesa, que va confirmar que la distància als títols és curta gràcies a la reconstrucció que lidera Luis Enrique. Només va cedir a un gol en fora de joc que el VAR no va veure després d’una gran final.

Amb Gavi de nou a l’onze titular, mostra de la decidida aposta de l’asturià per la joventut, li va treure la possessió a França (64%) i va ser millor durant molts minuts. En els primers 45 va predominar l’ordre, la prudència i el respecte entre dos dels tres últims campions del món, amb alguna acció polèmica, com una possible mà de Koundé dins de l’àrea francesa que l’àrbitre ni tan sols va consultar amb el VAR. Espanya s’apropiava la pilota, però el seu únic acostament va ser un tímid xut de Sarabia. França ni això, i a més perdia per lesió Varane.

Després d’un enviament de Theo al travesser, Oyarzabal avançava Espanya i Benzema empatava

Després de la letargia, tot va esclatar en dos minuts bojos, del 64 al 66. En aquell període exigu de temps va estar a punt d’avançar-se França, ho va aconseguir per contra Espanya i tot seguit van trobar la rèplica els gals. Va ser Theo Hernández qui va amenaçar amb un tret al travesser, però Mikel Oyarzabal va ser qui va aixecar els braços en la següent jugada. El davanter de la Reial Societat va rebre una passada en profunditat de Sergio Busquets, va sortir airós del forcejament amb Upamecano i va afusellar sense pietat Hugo Lloris. Quan Espanya encara celebrava, Karim Benzema va empatar amb una rosca espectacular a l’escaire d’Unai Simón. Es van igualar les forces, la Roja cada vegada més incisiva amb la possessió i els Bleus acariciant la possibilitat d’un altre contraatac letal, fins que va arribar la polèmica. Mbappé va rebre una passada en clar fora de joc, però Eric García va intentar tallar la pilota llançant-se a terra i l’àrbitre va interpretar que era una nova jugada. Enmig de la confusió, el davanter del PSG no va perdonar en el mà a mà amb Unai Simón.

De res van servir les amargues queixes de l’equip espanyol, que tenia un quart d’hora més el descompte per llançar-se a buscar l’empat. I a punt va estar d’aconseguir-lo, sobretot amb una volea d’Oyarzabal que va trobar la resposta de Lloris. Ja al minut 94, amb Simón sumat a la càrrega en un córner, la pilota va caure als peus de Yeremi Pino, que va disparar i va tornar a repel·lir el porter. El tercer lloc va ser per a Itàlia, que va guanyar Bèlgica per 2-1 a la final de consolació.