El Força Lleida dona la cara durant tres períodes contra l'Estudiantes però s'enfonsa a l'últim

El Força Lleida dona la cara durant tres períodes però s'enfonsa a l'últim || L'Estudiantes, amb 14 triples i gran profunditat de banqueta, decideix per qualitat

Albert Lafuente intenta avançar davant de la pressió de Poirier.

Albert Lafuente intenta avançar davant de la pressió de Poirier.ÁREA 11

Era pràcticament missió impossible guanyar a la pista de l’Estudiantes, com així va ser. El correctiu va ser considerable d’acord amb el marcador (98-73), però les sensacions van ser molt diferents. L’ICG Força Lleida, que arribava curt d’efectius (li falten dos fitxatges i encara no pot comptar amb el base Juani Marcos per culpa del passaport), llast a què es va unir a l’inici del segon període la lesió de Hughes, que ja no va tornar a pista, va donar la cara durant els primers tres quarts, en els quals va exhibir barra i poder de reacció, sempre liderat per Michael Carrera (22 punts i 23 de valoració). Però en l’últim assalt les forces van flaquejar i l’Estudiantes, que va firmar 14 triples de 29 intents, fregant el 50 per cent, va passar per sobre i va confirmar la seua condició de favorit a l’ascens.

El veneçolà va ser clau perquè els col·legials, que van comptar amb més de 7.000 suports a les grades, tot un rècord a la categoria, no es desenganxessin en el marcador d’inici. Els seus set punts van frenar l’empenta local. Un parcial final de 2-6 va reduir a sis punts un avantatge que va arribar a ser de 10, després d’un triple de l’exblaugrana Edwin Jackson.

La reacció dels de Gerard Encuentra gairebé es va completar en l’arrancada del segon període gràcies al seu encert en el triple (Cuéllar, Carrera i Lafuente) i a la intimidació darrere de Badji, que va quallar un més que esperançador debut. El 27-26 que reflectia el marcador als 13 minuts va ser el més a prop que van estar els lleidatans d’un Estudiantes que, quan va voler, va poder. Va respondre immediatament amb un parcial d’11-00 (38-26) que va obligar a parar el partit Encuentra, que llavors ja no comptava amb Hughes, lesionat al turmell.

El nord-americà es va fer un esquinç de turmell a l’inici del segon quart i ja no va tornar a la pista

El Força Lleida, que en moltes fases del partit no va saber tancar bé el rebot a la seua pròpia cistella, brindant segones opcions al rival, va aguantar l’allau ofensiva dels col·legials en un tercer quart en què el desavantatge es va estabilitzar en els set punts, fins que els triples van permetre als de Jota Cuspinera tancar el parcial en dobles dígits (67-56).

Però l’ICG Lleida estava donant la cara, i la va continuar donant en l’arrancada de l’últim assalt, en el qual va replicar cada cistella del rival. L’aparició de Dee, encadenant dos triples, més un altre de Nacho Martín van encendre el llum d’alarma (80-62, m. 34). Ni el temps mort d’Encuentra ni la tècnica sobre Poirier per protestar una falta van fer canviar el guió de partit. L’Estudiantes, amb una profunditat de banqueta i jugadors impròpia d’aquesta categoria, va prémer l’accelerador i va acabar passant per sobre d’un Força Lleida fos, però que mai va abaixar els braços. Amb el matx ja sentenciat, Encuentra va donar minuts al júnior Pau Serrate, premiant-li així el seu treball durant la pretemporada. El del planter va poder estrenar el seu caseller amb un tir lliure en un partit que va acabar amb la màxima renda per als madrilenys, 25 punts (98-73).

Gerard Encuentra va sortir del WiZink Center satisfet amb el seu equip en línies generals. Es va congratular que “fins al tercer quart l’equip ha competit de tu a tu contra l’Estudiantes. Sí que han aconseguit avantatges, però no hem deixat que s’ampliessin. A l’últim quart se’ns ha acabat una mica la gasolina i a la que han obert una mica de diferència ens hem deixat anar”, va assenyalar el tècnic lleidatà, que també va reconèixer que “ens ha faltat una mica més de treball junts. Hem treballat només una setmana amb tot l’equip i l’Estudiantes porta ja temps. A més, compta amb jugadors de molta qualitat. Fins al tercer quart hem sobreviscut, hem tingut les nostres opcions, però no hem estat capaços en petits detalls de posar-los la por al cos i poder jugar amb això. A l’últim quart els triples de Dee ens han acabat enfonsant”.

Encuentra va lamentar la lesió de Hughes. “Té un esquinç al turmell i està pendent d’evolució. Ja anem justos de jugadors, perquè ens falta completar la plantilla i ara se’ns posa la cosa encara més complicada”, va destacar.