Disputada victòria

L'AEM s'endú tres punts més, aquest cop al difícil camp d'un Pradejón aguerrit || La lleidatana Alexandra Taberner va fer el 0-1 després de la represa i Mireya va salvar l'equip amb les seues parades abans del gol de la sentència que va anotar la suïssa Caroline Müller

Alexandra Taberner celebra amb un gest el gol que significava el 0-1 juntament amb diverses companyes.JORDI ECHEVARRÍA

Tan soferta com important. Així va ser la gran victòria que va aconseguir treure l’AEM del difícil camp del Pradejón riojà en un xoc marcat pel fort vent i que, malgrat el resultat, va estar viu fins a l’últim sospir. Encara que l’AEM s’havia avançat amb una altra diana a sang freda de Taberner als deu minuts del segon temps, fins a l’últim minut no aconseguiria sentenciar amb un gol de la suïssa Caroline Müller després que Mireya s’erigís en salvadora de l’equip amb dos intervencions providencials que també valen tres punts.

Tres punts vitals perquè les blaves puguin obrir bretxa amb els seus perseguidors i retallar la distància amb els escapats. L’AEM va apostar pel 4-2-3-1 amb què va remuntar l’Espanyol fa una setmana en un xoc que va tenir el vent com a convidat d’excepció, fet que va minvar l’empenta ofensiva de les lleidatanes, que no van poder treure profit de l’única arribada clara de què van disposar en el primer temps, una pilota a l’espai que Alexandra Taberner no va poder picar davant de la sortida de Jaione en el quart d’hora. Tanmateix, va servir per anivellar la balança després d’un inici aguerrit de les riojanes, que van tenir dos ocasions clares per avançar-se: en el minut 10, Silvia Ruiz va enviar una rematada llunyana que va sortir fora després de picar al travesser, i dos minuts després, Merche va estar a punt de trobar porteria en una falta directa.Al segon temps el partit va pujar de revolucions i va ser l’AEM el que decididament va buscar la porteria del Pradejón.

Al primer minut després de la represa, Pixu va rematar un córner servit des de la dreta per Barbi i davant del qual va haver d’intervenir Jaione per desviar de nou córner. El servei, aquesta vegada a càrrec de Dulce, va acabar als peus de Miró, la rematada de la qual va fregar el travesser. Una declaració d’intencions que poc va tardar a transformar-se en el gol que avançava les lleidatanes.

En el minut 55, Andrea, ama i senyora de la zona ampla del terreny de joc, va veure Taberner a l’espai i li va posar una pilota mil·limetrada perquè, des de dins de l’àrea, la davantera creués la pilota davant de la sortida de la portera riojana. Taberner va mesurar molt bé els temps i va col·locar la pilota on no va poder arribar Jaione, en una definició a sang freda que, com davant de l’Espanyol, va servir per avançar l’AEM.Després del gol, les d’Òscar Cobacho van continuar pressionant a la recerca del segon i va tenir l’ocasió més clara en una rematada d’Astudillo que va salvar la portera, i sense aconseguir el gol de la sentència, el partit va entrar en el tram final amb un Pradejón que es va envalentir davant de la curta distància al marcador i que va buscar amb insistència el gol de l’empat. I no el va trobar perquè les seues davanteres van topar amb una Mireya estel·lar que ho va parar tot, especialment un tret a boca de canó de Yanguas al minut 75 i, després, un mà a mà amb Carmen Sobrón al 86.

Parades que van valer els tres punts abans que Caroline Müller fes el 0-2 per tancar el partit i acabar amb el patiment lleidatà. Va ser en una nova pilota filtrada d’Andrea i, davant de la sortida de Jaione, va picar la pilota per sobre per estrenar-se amb la samarreta blava i sentenciar el triomf, un triomf que dona ales abans d’afrontar dimecres la segona ronda de la Copa de la Reina amb l’Espanyol. “La victòria revalida els tres punts aconseguits davant de l’Espanyol i ens dona forces en una setmana exigent i de tres encontres.” Així valorava la importància del triomf l’entrenador lleidatà Òscar Cobacho, en un partit en el qual al seu equip li va tocar patir: “Sabíem els condicionants del camp, del vent i del mateix Pradejón, que arribava amb una dinàmica molt bona”, va dir.

Cobacho va afegir que “també sabíem que si no tancàvem el partit hauríem de remar tota l’estona, però al final hem pogut sentenciar”, va assenyalar.Per la seua part, la defensa central Nadia Dopico va assegurar que el terreny de joc del Pradejón riojà “és el camp on hem patit més” i va afegir que “ens ha costat entrar en la dinàmica del partit”. En aquest sentit, Nadia va deixar clar que l’equip “ha estat millor a la segona part que a la primera”.Finalment, la portera Mireya Giménez, gran salvadora de l’equip amb les seues intervencions al tram final, va destacar el treball col·lectiu darrere d’aquestes parades. “És el treball de totes, des de Xavi –l’entrenador de porteres– i Laura Martí fins a l’última de les companyes del vestidor” i va dir que “el més important és donar els tres punts a l’equip”.

Ara, l’AEM afronta una setmana en què haurà primer d’enfrontar-se a l’Espanyol a la Copa de la Reina dimecres i el cap de setmana visitarà el Racing. L’equip espanyolista el van vèncer les lleidatanes recentment a la Lliga (3-2).