El Barça, obligat a vèncer

Visita avui l'Alabès (21.00) necessitat de victòries per no despenjar-se més del capdavant de la taula || Xavi reconeix que necessiten més “intensitat”

Alexia Putellas i Amanda Sampedro, capitanes dels dos equips.

Alexia Putellas i Amanda Sampedro, capitanes dels dos equips.EFE

El Barcelona visita avui l’Alabès (21.00) necessitat de victòries, després de caure eliminat de la Copa a San Mamés (3-2), en un partit en el qual, segons va reconèixer ahir Xavi Hernández, als seus jugadors els va faltar “intensitat”. El tècnic espera avui un altre matx “similar” al que van jugar a Bilbao. “Necessitem una victòria urgent per aconseguir el primer objectiu de la temporada que és entrar a la zona Champions”, va recordar Xavi, que va admetre que el que “més” el preocupa “són els resultats”.

Va afegir que “quan hi ha un canvi d’entrenador es necessita una mica més temps del que creiem tots. Cal insistir i creure més que mai en la idea que va fer gran el Barça, però em preocupen els resultats”, va manifestar. Després de les últimes derrotes, jugadors veterans com Sergio Busquets o Jordi Alba estan en la diana d’algunes crítiques.

Xavi les entén, però defensa que les “vaques sagrades” estan demostrant un compromís “inqüestionable”.Va admetre també que el club treballa per reforçar la primera plantilla en els dies que queden perquè es tanqui el mercat d’hivern. “Estem treballant per intentar incorporar gent. Del que volem al que podem hi ha un trosset.

Queden dies encara, però veurem com es resol”, va assenyalar. El Cadis va tornar a vèncer a la Lliga després de més de dos mesos gràcies a la seua victòria al camp del Llevant (0-2), amb gols de Negredo i Salvi. Amb aquest triomf, els de Sergio González s’atansen a dos punts de la salvació, que marca el Mallorca amb 20 punts i un partit menys i, a més, deixen al Llevant cuer amb 11 punts, ja a nou de la permanència.

El Vila-real es va emportar els tres punts davant del Mallorca (3-0) en un partit còmode per a l’equip castellonenc, contra un rival ineficaç i que va acumular la quarta derrota consecutiva a laLliga. Un gol en pròpia meta de Franco Russo (1-0) i un altre de Trigueros (2-0) van decidir l’encontre ja a la primera meitat. Sevilla i Celta es van repartir un punt (2-2) en un partit que va tenir un equip dominador per part.

A la primera meitat, el Celta es va posar amb dos gols d’avantatge amb els gols de Cervi i Aspas (0-2). Però en el segon temps, un Sevilla liderat per Papu Gómez va empatar el matx per mantenir-se segon, com l’alternativa al Madrid per al títol. L’Atlètic de Madrid va vèncer ahir (3-2) en un partit que estava perdent en el minut 91 i en el qual se’n va anar 0-2 a sota al descans.

Després d’un primer temps dominat pel València, Cunha va retallar distàncies en el 64 i en el temps afegit van anotar Correa i Mario Hermoso per passar de l’1-2 al 3-2 final, que va donar els 3 punts als locals.

Barça i Atlètic disputen avui la final de la Supercopa femeninaEl FC Barcelona i l’Atlètic de Madrid es disputaran avui (12.00/La1) a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas, a Madrid, el títol de la Supercopa d’Espanya, un duel en el qual les blanc-i-vermelles, actuals campiones, provaran de tornar a sorprendre el seu rival i quedar-se amb el trofeu. La final de la competició mesura els dos últims guanyadors i amb les actuals campiones d’Europa i de la Primera Iberdrola com a clares favorites, malgrat els conflictes per superar en la semifinal el Reial Madrid i coneixedores també que l’equip matalasser sol sempre elevar el seu nivell quan té davant aquest rival.

Demà decidiran si Ansu Fati passa pel quiròfanXavi Hernández va explicar ahir que Ansu Fati, que es va tornar a lesionar de gravetat en el partit de Copa contra l’Athletic, està “molt afectat” i que demà decidiran si passa per quiròfan o no. “És una recaiguda; el doctor Pruna em va dir que estava per jugar mitja hora o 35 minuts i la pròrroga ens va trastocar els plans”, va dir Xavi.

Ousmane Dembélé es va entrenar amb l’equipEl Barcelona va fer ahir l’últim entrenament abans del partit d’avui contra l’Alabès, una sessió en què Ousmane Dembélé, que no va jugar davant de l’Athletic per decisió tècnica a causa dels problemes per tancar la seua renovació, es va exercitar amb normalitat.

Xavi va dir que la lesió d’Ansu Fati no canvia la situació de Dembélé.

Busquen lateral esquerre per al curs vinentEntre els reforços que busca el Barça de cara a la pròxima temporada destaca un lateral esquerre, segons va informar el programa Onze d’Esport 3. El club considera vital trobar un recanvi per a Jordi Alba.

El Saragossa cedeix un empatEl Saragossa no va passar ahir de l’empat (0-0) davant del Valladolid, en un partit que va estar precedit per una protesta de part de l’afició local contra la directiva i una mocadorada a la llotja en el minut 32. Per la seua part, l’Eivissa va golejar el Màlaga (0-5).